-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Meleklere İman Etmek

ads
ads
İman esaslarının ikincisi meleklere iman etmektir. Melekler, Allahu Teala'nın nurundan  yarattığı temiz, şerefli varlıklardır. Varlıkları ve vazifeleri hakkında bilgi kaynağımız Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimiz'dir. Yüce Rabbimiz, müminlerin temel vazifelerinden birisinde Allah'ın (c.c) meleklerine iman etmek olduğunu şöyle haber veriyor:

"Peygamber Rabbi tarafından kendisine indirilen şeylere iman etti. Müminler de iman ettiler. Her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ettiler."  (Bakara, 285)

Melekleri inkar eden kimse, acaba hangi sebeple inkara gidiyor? Bu kimse Allah Teala'nın melek yaratmaya gücü olmadığını mı düşünüyor? Yoksa, herhangi bir kitabın veya peygamberin onlardan bahsetmediğini mi söylüyor? Yahut ben gözümle görmediğim şeylere inanmam mı diyor?

Bütün bu düşünce ve sözler hak yoldan sapmak ve tam bir cehalettir. Alemlerin Rabbi, dilediklerini  yaratır, yaratmaya gücü yeter. Bütün hak dinler, ilahi kitaplar ve Allah'ın gönderdiği peygamberler, meleklerden bahsetmişlerdir.

Özellikle peygamberler meleklerle bizzat görüşmüş, konuşmuş ve vahiyle görevli melekten ilahi vahyi almışlardır. Gözle görülmemeleri meleklerin var olmadığını değil, bizim gözlerimizin onları görmek için gerekli ve yeterli imkana sahip olmadığını göstermektedir. 

Eğer insan her görmediğini inkar edip yokluğuna hükmedecek olsa, gözümüzün gördüğü şu küçük dünyanın dışındaki koca kainatı ve içindeki varlıkları inkar edip yok kabul etmemiz gerekecektir. Yüce  Allah (Celle Celalühu) meleklerini yok sayanın yani inkar edenin halini şu şekilde haber vermektedir:

"Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse tam manasıyla sapıtmış olur." (Nisa, 136)

Kaynakça:

Yazar: Dr. Dilaver Selvi

Ehl-i Sünnet İnancı -  [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım, s, 54

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.