-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Çeşitli Dinlere Mensup Kişilerle Evlilik

ads
ads

Farklı Din Mensuplarının Evliliği Hakkında:

Müslüman hanım gayri Müslim biriyle evlenebilir mi, Müslüman olan kişi kimlerle evlenebilir. Erkeklerin farklı dinlere ait olan kişilerle evlenmesi caiz mi?


Bir Müslüman erkek kişi farklı dine mensup yani ehli kitap (Hristiyan veya Yahudi) bir kadın ile evlenmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu durum İslam dinine göre erkek için geçerlidir. Ancak dini olmayan yani ateist, deist, putperest vb. bir kadınla evlenemez. 

Kadınlar ise her ne olursa olsun ister ehli kitap olsun, isterse dinsiz olsun hiçbiri ile evlenemez. Evlenmesi HARAMDIR.

Bu konuda hanımların dikkat etmesi gerekir. Evleneceği kişinin dinini bilmesi gerekir. Bu yüzden Müslüman olma şartı aranmaktadır. Fakat erkek için böyle değildir. Yukarıda belirttiğimiz gibi erkek kitap ehli olan kişilerle evlenmesinde mahzur yoktur. Ancak Müslüman bir hanım seçmesi en uygun olanıdır. Diğer bir durumda ise evlendiği kişi Hristiyan veya Yahudi ise bu kadınlarla evlenmesi hanımın Müslüman olabileceği umulur. Olmaz ise de caiz görülmüştür.

Çeşitli Dinlere Mensup Kişilerle Evlilik


Kadın ise tam tersi olarak evlenmesi caiz değildir. Bu gibi durumlara kadınların dikkat etmesi gerekir. İlk olarak evleneceği kişinin dinini bilmesi gerekir. Evin var mı, araban var mı, ne iş yapıyorsun sorularından önce dinini sormak ve bilmek en önce gelmelidir. 

Erkeğinde, kadının da namaz kılıp kılmadıklarını ön planda tutarak ona göre kız alıp verme olmalıdır. Ancak günümüz de bunlara pek riayet eden yok olsa bile çok azdır. Genel olarak kişinin mal varlığına bakarlar. Eğer iyi bir işi ve parası varsa tamamdır. Ama bu çok yanlış bir düşüncedir. Önemli olan huzurdur. Para her zaman bulunabilir. Azda olsa yetecek kadar paranın olması, erkeğin evini geçindirmesi yeterlidir. Bu şekilde imanlı bir erkek veya kadın evlendiği zaman huzurlu ve mesut olurlar. 

Sonuç olarak, bunun haricinde anne ve babanın rızasını almak, onları kırmamak gerekir. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.