-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Evlenmeden Önceki Görüşmeler

ads
ads
Hayatımızın en önemlilerinden biri muhakkak evliliktir. Evlenmek isteyen kişiler mutlaka  görüşmelidir. Ancak bu görüşmelerin de adabı vardır. Yani bu görüşmelerde sadece yalnız başına olmakla beraber üçüncü bir kişininde olması gerekir. Nedeni işe işin  flörte dönüşmemesidir. Nikah düşünmeksizin beraber olmak İslam'da haramdır. Nikah düşünmeden beraber olanlar ise bu durumdan beri olmazlar ve zaten insanların  çoğu nikahsız evlililiği istemezler. 

Evlilik aşamasında ise kişiler birbirlerinden bazı vaatler isterler. Bundan dolayı hem erkek  hemde kız bu vaatlere kapılmaması en doğru olanıdır. Yani insan kendini çok  güçlü ve iyi görebilir, her ne kadar böyle düşünse de kişiler gün gelir belli belirsiz olaylar nispetinde aciz kalabilir ve çok kolay bir şekilde yıkılabilirler. 

Evlenmeden Önceki  Görüşmeler


Gençler bu yüzden oldukça dikkatli davranmalıdır. Bazı yerlerde evlenecek kişiler birbirlerine  hiç  gösterilmezken diğer bir taraftan ise is  flört yoluna gidiliyor. Bun ikisi de doğru değildir. Günümüzde  flört çok  yaygın hale gelmiştir. Artık  çok küçük  yaşlarda başlanıyor ve bu yüzden de nedense çoğu evlenmiyor bile. Zamanımız da evlilik zorlaştı. İnsanlar birbirlerine güvenmez hale geldi. Bu yüzden de  güvenilecek insanlar olsa dahi güvenilmez  gözüyle bakılır olundu. Çok kere kulağınıza aşina olan sözlerden biri "bu zamanda iyi birini nereden bulacağım" sözüdür. Herkes kötü ise iyi kim? Ya da herkesi kötü konumuna düşüren neden nedir?

Aynı zamanda maddi imkansızlıklar, ailelerin evliliği zorlaştırması insanların başka yollara gitmelerine neden olmaktadırlar. Kişiler kötü bir şeyler istemiyor, sadece evlenmek istiyorlar ama eski kafa insanlar nedense evliliklere karşı çıkıyor, ya benim dediğim olacak yada olmayacak gibi sözler ile insanları birbirinden ayırır hale geliyorlar. Bu gibi davranışlarda oldukça yanlıştır. Hayatımızda artık yanlışlar giderek artmaya başlıyor önüne geçmek oldukça zor hale geliyor. 

Fakat eş seçiminde anne ve babanın rızasını da almak önemlidir. Onlara danışmalı ve fikirlerini almalıdır. Onlar bizlerden daha büyük ve tecrübeli olduklarından olumlu ya da olumsuz olabileceklerini anlayabiliyorlar. Ama illa da evlenecek kişilerin önüne set çekilmemeli, kendileri yaşayıp tecrübe etmeleridir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.