-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Gözlerimiz Kaç Megapiksel?

ads
ads
İlk olarak şunu açıklamak gerekir. Gözlerimiz bir analoğ yapıda olduğundan ve bu yüzden Mp olarak bunu ölçmek mümkün değildir.  Gözlerimize gelen ışık beynin görme merkezindeki sinema perdesindeki gibi algılama yapamaz.  Beyin gelen ışık bilgilerini yorumlayarak görüntü meydana getirir Oluşan görüntüler sayesinde  gözden beyne giden sinir hücrelerinin yani nöronların hızına bağlı olarak sürekli yenileme gösterir.

Bundan dolayıdır ki  insan gözü yapay merceklerin görüntüsüyle  asla ve asla kıyaslanamayacak derecede mükemmel bir biçimde yaratılmış bir organdır. Fakat dijital bir veri olan megapiksel olarak ifade edilebilir.   Ancak megapiksel teriminin aslında bir sahneden alınan görüntünün kaç piksel ile görüntülendiğini ifade eden bir kavramdan başka bir şey ifade etmediğini  unutmamamız lazımdır.

Gözlerimiz Kaç Megapiksel?


Mp ne kadar yüksek olursa o kadar detaylı görünür o aynı bir meseledir. Ama bunun insan gözüne denk gelen oranıyla kıyaslamak için, bu konu için bilim insanları detaylı bir çalışma ve başlıca bir araştırma amacı ile tüm detaylarına kadar inceleme yaparak  laboratuvar ortamında incelenmesi aynı zamanda  deneyler yapılması gerekmektedir.

Bir önceki yazımızda "Yıldırım Nedir?" yıldırım hakkında bilgi edinebileceğiniz konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin gözlerimize denk bir kaliteye ulaşamazlar. Her organımız özel.

    YanıtlaSil
  2. Gözümüzün görebildiği seviyede bir kamera olsa zaten muhteşem olurdu ama yavaş yavaş o günlerde gelecek gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Vayy ilginç bir yazı olmuş insanoğlu sürekli kendini ve doğayı taklit etmeye ugrassada tam olarak basaramaz

    YanıtlaSil
  4. vücudumuzda ki tüm organlar önemlidir ama en önemlisi mutlaka gözümüzüdür . Gözlerimize çok dikkat etmemiz gerekir.

    YanıtlaSil
  5. Çok ilginçmiş. İnsan vücudu gerçekten harikalarla dolu.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.