-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Probiyotiklerin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

ads
ads
Size ikinci bir beyniniz var desek ne düşünürsünüz?  Vücudumuz da 2. Beynimiz olan bağırsaklar için probiyotik besinler son derece önemlidir. Peki probiyotik tam olarak nedir ve ne işe yarar? Probiyotikler bağırsaklarda bulunan bakteri sayılarını dengeleyip sindirim sisteminizi ve bağırsak sağlığınızı koruyan canlı mikroorganizmalardır. Yani eğer bağırsaklarınız da bulunan probiyotik sayısı ne kadar çoksa o kadar daha sağlıklısınızdır demektir. Vücudumuzda bulunan bakterilerin neredeyse tamamı bağırsaklarımız da bulunmakta.

Probiyotikler bilimsel olarak vücudumuzun dost bakterileri olarak adlandırılmakla birlikte kelime anlamı ve kökeni Yunancadan gelip yaşam için anlamını taşımaktadır. Peki vücudumuz bu probiyotikleri nasıl edinecek ? Son dönemlerde doğal ve organik yaşam ile insanların daha çok popüler hale getirdiği market ürünü tüketmeme kavramıyla yiyecek ve içeceklere daha çok dikkat ediliyor. Bununla birlikte probiyotik farkındalığı arttığını söylemek mümkün. Probiyotik tüketimi bazı doğal gıdalar ile tüketilebilir. Bu doğal probiyotikli gıdalar hepimizin tükettiği ayran, yoğurt, süzme peyniri, kefir, lahana turşusu ve pastörize edilmiş zeytin. Bu gıdaların sağlığa bir çok faydası vardır. Vücut içinde var olan zararlı bakterilerin çoğalmasını önlemekte yardımcı olmakla birlikte ishal, şişkinlik, mide rahatsızlığı, hazımsızlık, gaz ve diğer bağırsak sorunlarını da en aza indirgeyerek önlem almanıza katkıda bulur. Dilerseniz eviniz de probiyotik yoğurt yaparak  sağlığınıza daha da aktif bir şekilde katkıda bulunabilirsiniz.

Probiyotiklerin Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Probiyotik içeren gıda seçiminde oldukça dikkat edilmelidir. Çünkü aldığınız ürünün tazeliği ile içerisinde bulunan probiyotik sayısı daha da yüksek sayıda olacaktır. Bu yüzden evinize probiyotik içeren gıdalar alırken son kullanma tarihine dikkat etmeniz gerekir. Bu sadeye aldığınız ürünlerin probiyotik etki göstermemesi engellenmemiş olacaktır.

Probiyotik kullananlar hastalık sonrası hızlı iyileşmeyi sağlarlar. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Bu yeni bir şey mi acaba? ilk defa duyuyorum. Peynir, yoğurt ve ayran kesinlikle vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor.

    YanıtlaSil
  2. Probiyotik yoğurt ve besinler özellikle sindirim sistemi için oldukça faydalı teşekkürler

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.