-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Zayıflamak İsteyenlere 7 Öneri

ads
ads

Zayıflamak İçin Neler Yapılmalı?

Bazı insanlar kilo almak için uğraşırken birçok insanda zayıflamanın yollarını arar. Bu makalemizde zayıflamak için altın değerinde sadece 7 tanesini sizlere sunacağız.

Kilo çağımızın en önemli sorunu hali gelmiştir. Bu yüzden kilo almaktan çok insanların en çok uğraş verdiği dertlerden biri de kesinlikle zayıflamak ve güzel görünümlü vücuda kavuşmaktır. Aşağıdaki kuralları uyguladığınız takdirde bir adım önde olacaksınız.


Zayıflamak İsteyenlere 7 Öneri


1. Kural: Giyim kilo alımı için uyarı olabilmektedir. Bu yüzden kesinlikle Streç pantolon giymeyin bu tür pantolonlarda kişiden habersiz kilo alımına neden olabilmektedir.

2. Kural: Psikolojinizin için kilolu zamanlarınızda giydiğiniz ve ara ara kilo verdiğiniz zaman bol gelen elbiseleri dolaplarınızda saklamayın. Psikolojik olarak onları gördükçe sizlerde kilo vermediğinizi düşünerek daha kötü durum söz konusu olabilir. Bu yüzden bol olan kıyafetlerinizi gözünüzün önünden uzak tutmanızda fayda vardır.

3. Kural: Hayvansal gıdaları az tüketmeye bakın. Her ne kadar iştahınız kabarsa da yeme ihtiyacı duysanız bile bunu kararında bırakın. Örneğin: Büyük, küçük baş hayvanları tüketmek yerine, balık ve tavuk tüketin. Buna dahil olarak eğer 4 ayaklı hayvansal gıda tüketecekseniz haftada bir kere kafi gelecektir.

4. Kural: Yemeklerle dolu buzdolabının yakınında fazla durmamanız gerekir. Her kapısını açtığınızda iştahınızı kabartacak gıdaları görmeniz mümkün. Zayıflamanın püf noktalarından olan psikolojik olarak kendinizi kontrol etmeniz. Bundan dolayı kilo aldırmayan ve ne yemek istediğinizi önceden belirleyin ve sürekli yemekten kaçının.

5. Kural: En Önemlisi yatmadan önce vaya 20:00'dan sonra yemek tüketmeyin. Bunun nedenlerinden biri akşam üzeri durgun bir hal yaşar insan, tv karşısında bir film izlerken yemek yeme oranı daha fazla oluyor. Kişi filme odaklandığı için ne kadar yediğini pek tahmin edemez hale gelerek bazen gıdaları fazla kaçırabiliyor.

6. Kural: Küçük tabakları tercih edin. Büyük porsiyon tabaklarda kalori daha fazla olacağından bu kuralı fazla uzatmanın manası yok.

7. Kural: En önemli ve son kural, lokmanızı çiğnemeden veya az çiğneyerek yutmayın. Genel olarak hızlı yemek yiyen insanlarda kilo artımı görülür ve bu zaten vücut içinde sağlıksızdır. En az 15 yahut 20 kere çiğnemeden yutmayın. Biliyorum bu biraz zor olacak ama formda kalmak için yapılması gereken alışkanlık haline getirilmesi lazım.

Bir önceki konumuzda "Öksürükten Kurtulma Yolları" ile ilgili yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz. Öksürüğe ne iyi gelir, öksürük nedenleri ve daha fazlası için...

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. Gerçekten zayıflamak hakkında yapılmış güzel bir derleme olmuş. Zayıflamak isteyen bir kişi bu 7 öneriyi uygularsa iyi sonuç almaması neredeyse imkansız

    YanıtlaSil
  2. İyiki ihtiyacı m yok ama biraz göbek gitse fena olmaz kilo iyi bisi değil

    YanıtlaSil
  3. zayıflamak da kilo almak gibi o kadar kolay olmuyor bazen, bazende her ikisi de kolay oluyor yeterki bilinçli şekilde olması gerekir.

    YanıtlaSil
  4. Bence 5.kural bu listenin altın kuralı 8'den sonra bir şey tüketmemek lazım. Canan Karatay'ın da diye listesinde bulunuyor.

    YanıtlaSil
  5. bende de baya bir kilo var ama bit türlü çözüm bulamadım.

    YanıtlaSil
  6. zayıflamak için hergün yeni yeni arayışlar içinde oluyorum ama bir türlü sonuca eremiyorum umarım bu taktikler işe yarar bu sefer

    YanıtlaSil
  7. zayıflık ile sismanlık arasında olan biriyim umarım biraz daha zayıflarım.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel taktikler ve basit dediğiniz gibi herşey psikolojide bitiyor

    YanıtlaSil
  9. zayıflamak için her yolu denedim her rejimi uyguladım ancak kalıcı bir zayıflık elde edemedim son çare bu metodlar

    YanıtlaSil
  10. Aslında zayıf olmama rağmen yemek yemekten korkuyorum ani kilo alışları yaşadığımdan dolayı sanırım dediğiniz gibi buzdolabının yakınlarında dolaşmamam gerek :D

    YanıtlaSil
  11. 10 kilo fazlam var önerileriniz deneyeceğim.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.