-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Ebabil Kuşu Hakkında Bilmedikleriniz!

ads
ads

Ebabil kuşu nedir? Ebabil kuşları ve özellikleri


Ebabil kuşu ne yer, ebabil kuşu hikayesi, ebabil kuşları fil ordusu, ebabil kuşu sesi,ebabil kuşu bilgi, ebabil kuşu resmi, ebabil kuşları hangi savaşta görülmüştür?


Aslında  ebabil kuşunun ismini  duymayan yoktur. Kabe'yi  yıkmak için tüm ordusuyla birlikte Kabe'ye doğru giden Ebrehe (Fil Sûresinde bahsedilmektedir. ) Allah'ın (c.c.) korumasında olan Kabe'ye saldıracağı sırada Ebabil adlı kuşlar gökyüzünü kapladı ve  pençelerinde bulunan (pişmiş çamurdan) taşlar atarak orduyu yok ettiler. Ve bu olaydan sonra ebabil kuşları çok bilinir oldu. Sadece İslam'i kesim değil neredeyse dünyada bilmeyen kimse yok gibidir. 

Ebabil Kuşu Hakkında Bilmedikleriniz!


Ama  şunu belirtmek gerekir ki  ebrehe zamanındaki ebabil kuşları ile bu zamanda yaşayan ebabil  kuşları aynımı bilinmez.  Özellikleri arasında göreceksiniz zaten sürekli uçuş halindeler ve yere inmeleri çok nadirdir. Ama Fil vakıasında gerçekleşen  olaydaki ebabil kuşları da yere inmemişlerdi ve bu yüzden bu ebabil ile o ebabiller cins olarak aynı mıdır? Bu konu  hakkında bilgimiz yoktur. 

Ebabil Kuşu Hakkında Bilmedikleriniz!


Birçok araştırmacı  tarafından araştırılmış halende  araştırılmaya devam edilmektedir. Bu canlılara insanlar genel olarak baharın habercisi derler. 

Ebabil kuşları diğer kuşlara  göre daha farklı şekilde özellikler ile yaratılmıştır. Bu yüzden bu canlıların özellikleri hakkında bilgilere yer vereceğiz. 

* Çok ilgi çekici olan bir yani ise  ömrünün neredeyse  çoğunu uçarak geçirmektedir. Sadece üremek için  aşağıya iner ve geri kalan  tüm ömrü gökyüzünde uçarak geçer. 

* Kanatları adeta bumeranga benzemektedir. 


* Genelde rengi kahverengi olmasına rağmen gökyüzünde siyah bir renk görünümü alır. 


* Çatallı aynı zamanda kuyruğu kısadır.


* Gökyüzünde belki çok gördüğünüz ancak kırlangıç ile karıştırdığınız olmuştur.  Fakat  kırlangıçlar ile yakından uzaktan alakası yoktur. 


* Uçuş sırasında kanatlarını hiçbir zaman kapatmazlar. Sürekli açık  olur. 


* Oldukça hızlı hareket ederler. 


* Yuvalarını genelde uzaklarda ve  yükseklerde olur.


* Canlılardan uzak yaşarlar veya canlılardan kaçarlar  belkide bu yüzden onları çok sık göremeyiz. 


* Aynı zamanda çok çevik ve hızlı hareket ederler. Bu sebeple yere indiğini dahi görmemiz neredeyse imkansız gibi. Dediğimiz  gibi sadece üremek için bir yere konar  veya inerler. 


* Ebabil  kuşları  küçük boyda yaratılmıştır.  Yaz aylarında  görülmeleri mümkündür. Hem küçük hemde hızlı olduklarından görülmeleri zorlaşacaktır.


* Ortalama  ömürleri 25 - 30  sene  yaşadığı söylenmektedir.


* Bu kuşların  yuvalarını  görmemiz mümkündür. Genel olarak çatıların uç kısımlarında  olurlar. 


Ebabil kuşları  en başta belirttiğimiz gibi tek bir nokta hariç yere inmezler hep havada kalırlar. Hiç merak etmediniz mi,  bu kuşlar  ne zaman uyur veya nasıl uyur?

Soru bizden cevap bizden!


Ebabil kuşları nasıl uyurlar?

Aslında sizlerinde tahmin edebileceği  basit bir cevap sürekli gökyüzünde olduklarından dolayı uyumaları da  gökyüzünde gerçekleşiyor. Kırlarda görünen  kuşlar çoğunlukla  kırlangıç türündendir.  Ebabil kuşları ise şehir ortamında görülebilir. Şehirlerde görülmelerinin sebebi yuvalarını buralara yapmalarından kaynaklıdır. 

Diğer kuşlardan çok farklı olan  bu türün daha bilinmedik birçok özelliği olduğunu düşünüyoruz ve zaten  araştırılmaya devam ediliyor. Yavrularına farklı cinslerdeki kuşlardan daha çok ilgi duydukları  halde  az bir zaman ayırırlar  ve yavrular da kısa zaman içinde serbest hale gelir. Ömrü aynı zamanda hızı ile çok dikkat çeken  ebabil kuşu  hakkındaki yazımızın sonuna geldik. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. Ebabil kuşları ile alakalı en ilginç olay Fil suresinde geçen ebrehenin hazin sonudur.

    YanıtlaSil
  2. Ebabil kuşları hakkında ne kadar çok bilmediğim şey varmış. Ebabil kuşları ile ilgili çok faydalı ve güzel bilgiler.

    YanıtlaSil
  3. Gökyüzünde nasıl uyuyorlar? çok ilginç. Kesinlikle dünyanın en esrarengiz kuşlarından.

    YanıtlaSil
  4. Ebabil kuşu deyince aklıma ilk gelen, Kuran'daki anlatılan olay...

    YanıtlaSil
  5. ebabil kuşu kuranda geçen müjdeli mübarek bir kuş türü peygamber efendimiz zamanında fil ordusunu helak etmiştir

    YanıtlaSil
  6. ebabil kuşu peygamber efendimiz zamanında müjdelici bir kuş fil ordusunu helak etmesi ile bilinir.

    YanıtlaSil
  7. Fil süresinde ebabil kuşlarının dünyaya bir daha gelmemek üzere indiği yazılmıştır. Fil vakasindaki ebabil kuşları ile şimdikiler bir degil.

    YanıtlaSil
  8. ebabil kuşunu isim olarak çok duymuştum ancak neye benzediğine dair bir fikrim yoktu. yazınız sayesinde fikir sahibi oldum teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Burda yazılanlarn hepsi doğru yanlız ayaklarının üstünde gerçekten duramıyor ben bu gün sokakta yakaladm uçamyor galiba çok fazla yoruldu iyilestgnde kendisini salcam doğaya

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.