-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kefilsiz Kredi Almak Mümkün Müdür?

ads
ads
Yaşam koşulları nedeniyle her an ortaya çıkabilecek yeni bir ihtiyaçla karşılaşabilir. Bu ihtiyaçlarınızı gidermede sizlerin yanında olan bankalar sayesinde ihtiyaçlarınızı ertelemek zorunda kalmayacaksınız. Faiz oranları değişkenlik gösteren krediler çeşitli isimlerle birbirinden ayrılmaktadır. Kredinin vadesi, tutarı gibi nitelikler de faiz oranını etkileyen bir durumdur.  Bankaların müşterilerine hizmet edebilmesi için güvenilir olduğunu kanıtlar şartlar incelenmektedir. Bu şartlardan bazıları; başvuru sahibinin sabit bir gelire sahip olması ve bunu belgeleyen bir evrak olması sayılabilir. Borç ve haciz gibi olumsuz işlemler kredi almada büyük bir engel olarak karşınıza çıkacaktır. Bu belgeler ve olumsuz durumların mevcut olmadığı zamanlarda kefilsiz kredi almak mümkün müdür? diye merak ediyorsanız yazımızı okumanızda fayda vardır. 

Nakit ihtiyacınızı karşılamak için talep ettiğiniz tutarı size veren bankalara olan borcunuzu zamanında ödemeniz gerekiyor. Zamanında ödenmeyen borçlarınız yüzünden başka bir ihtiyaç anında bankalar tarafınıza olumsuz değerlendirmesi yapacaktır. Bu tür durumlarda bankalar müşterilerine kefil getirerek kredi kullandırabilmektedir. Kefil için borçlar kanunu ve bankacılık mevzuatı ağır şartlar uygulamaktadır. Örneğin borçlu borcunu ödemezse kefil bu ödemeyi yapmakla yükümlü hale gelecektir. Kendi ihtiyacını karşılamak yerine bir başkasına kredi kullanan kişi ödeme koşulu olmamasına rağmen borçlu konumuna geçecektir. Bu gibi nedenler ise kefil bulmayı zorlaştırıyor. Ancak kefil gösterme gibi bir şansınız yoksa kefilsiz kredi alabilmek için borçlarınıza sadık kalmalısınız. Böylece bankalar talep ettiğiniz nakdi almanızda bir sorun görmeyerek hesabınıza paranızı aktaracaktır.

Hangi Koşullarda Kefilsiz Kredi Çekilebilir?

Devlet memuru olmanız, kredi notunuzun 1500 değer ve üzerinde olması, emekli olmanız, gelir belgenizin olması, üzerinizde kayıtlı haciz ve icranın olmaması kefilsiz kredi çekebilmenize olanak veriyor. Bu koşullardan herhangi birini yerine getirebiliyor olduğunuzda kefilsiz kredi kullanabilirsiniz. Ancak hem kefilsiz hem de belgesiz kredi çekmek istiyorsanız bunun için bankaya vereceğiniz bir teminatınızın olması gerekiyor.

Kefilsiz Kredi Almak Mümkün Müdür?


Kefilsiz kredi çekebilmek tüm belgelerinizin gereken şartları doğrulaması gerekir. Kullanmak istediğiniz kredi tutarı da kefil olmadan kredi çekmenizi sağlayabilir. Aylık net gelirinizin 3 katını geçmeyen borçlarda başvurduğunuz banka kredi kullandırıyor. Evraksız kredi kullanacaksanız kefile ihtiyaç duyabilirsiniz. Net gelirinizle orantılı olarak kullandırılan kredinin vadeleri de net gelirinize uygun olacak ve ödemede sizi zorlayacak durumlardan kaçınılacaktır.


Kredi kullanmak için banka şubelerine gitmenize gerek yoktur. Seçim yapacağınız bankanın internet sitesi üzerinden kredi sorgulama yapabilirsiniz. Yaptığınız sorgulama sonrası olumlu ya da olumsuz yanıt cep telefonunuza kısa mesaj olarak gönderilecektir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Kefil olayı gerçekten çok zor. İnsanlar artık kimseye kefil olmak istemiyor o yüzden kefilsiz kredi şart.

    YanıtlaSil
  2. keşke hiç kredi çekmek zorunda kalmasak ama hayat şartları bizi buna zorluyor maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Gün geçtikçe hayat pahalılaşıyor ve borçlarımızda artıyor haliyle hepsine yetişemiyor, kredi çekiyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Az cok herkesin borcu oluyo malesef. Hele pahalilasan hayatta borca girmeden bir hayati surdurmek bazen imkansiz olmakta. Bole zamanlar borc ararken birde kefil gerekince isin icinden iyice cikilmiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.