-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Pirelerden Nasıl Kurtulursunuz?

ads
ads
Pireler ne kadar küçük canlılar olurlarsa olsunlar insanları genelde çok rahatsız eder hatta uykularında bile rahat bırakmaz ve özellikle uyku zamanında insanın üstünde zıplayarak rahatsız ederler. Pireler insanlarda olmaz genelde, hayvanlarda olur, kedi, köpek ve tüylü hayvanlarda olur. Bunun nedeni hayvanların bu yüzden sıcak olması ve tüylerin arasında rahatça oluşmasına ve yaşamasına neden olur. Bazı durumlarda da bu pireler etrafa sıçrayabilir bundan dolayıda insanların üstüne gelirler.
Pirelerden Nasıl Kurtulursunuz?


Genel olarak  açıklarsak pireler insanları aslında sevmez daha doğrusu kaçar her sıçramada ise tabi insanı rahatsız eder.


Pireler dediğimiz gibi  hayvanların tüylerinin arasında yaşadığı gibi köy ortamında başka yerlerde de yaşayabilirler. Sıcak olan bölgelerde özellikle yaz aylarında daha sık rastalanır. Daha açık ifade ile temiz olmayan ortamlarda meydana gelmesi mümkündür.

Peki pirelerden kurtulmak için neler yapılmalı?


Öncelikle temiz bir ortama sahip olmanız lazım. En etkili yöntem tamamen yok edilmesi için ilaçlama yapılması gerekir. Eğer evde canlı besliyorsanız (kedi, köpek ) vs. Bu sebeple pireler olabilecektir. Bunun içinde veterinelerde bulunan bir madde ile hayvanda bulunan pirelerden kurtulmak mümkün tabi ama zamanla gene oluşacağından dolayı sürekli takipte olup veterinerin önerdiği ilacı beslediğiniz canlıya uygulayacaksınız. 

Eğer herhangi bir canlı da değilde ev ortamına  iyice yayılmış ise yukarıda belirttiğimiz gibi ilaçlamak kesin çözüm ama  pirelerin de sevmediği kaçtığı kokular elbette var araştırmacılar bu kokuları tam olarak sunmasalarda bazı yerlerden edinilen bilgilere göre sarımsak kokusundan kaçtıkları söylenmekte ve köpeklere sarımsak içerikli mama yedirerek sıcaklığından deri içinde o koku etrafa ve vücuduna yayıldığı için kaçtığı söylenmektedir. Bu ne derece doğru kesin ve net bir şey söyleyemeyiz. Ama denemekte fayda vardır. Normalde zaten biz insanlar bile sarımsak kokusundan kaçarken onlar neden kaçmasın. 

Bunun yanı sıra özellikle bitlerin hiç sevmediği koku ise sirkedir. Sirke de belki bu durum için kullanılabilir. Bu şekilde  doğal yöntemleri denemenizde fayda vardır. Bazı meyve kabukları da böceklerin kaçmasına neden olmaktadır. Başka bir konumuzda onları da açıklayacağız. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

10 yorum:

  1. hiç kene tarafından ısırılmadım ama en büyük korkularımdan biridir.

    YanıtlaSil
  2. Allah korusun pireden çok kasindirir hiç başıma gelmedi ama arkadaşlarim bayağı rahatsız olmuştu

    YanıtlaSil
  3. sarımsa çok mantıklı geldi bana etkili bir bir yöntem olalbilir onların olabileceği yerlere serpiştirmek lazım heralde.

    YanıtlaSil
  4. Calistigkm yerde bir sokak kopegi var .garibanin bir suru kene ve piresi var.bize bulasacak diye yanasamiyoruzda. Herzaman ayni yerde de durmuyo ki veteriner cagiralim. Ancak nasil korunacagimizi yaziniz sayesinde ogrendim. Tskelr

    YanıtlaSil
  5. Pireler oldukça insanı sinir ediyor. Özellikle köylerde pirelerden kurtulmak için deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  6. bu hayvan türünden gerçekten bıktım mahalledik köpeklerin üstünden gelen pireler , köpeklerin hep kapı önünde yatmasından dolayı iyice bizim kapının önüne yuva yaptılar bu yöntem ile pirelerden inşallah kurtulurum

    YanıtlaSil
  7. Küçük, kan emiciler :) Pire istilası cidden çok kötü o yüzden her türlü önlemi almak lazım.

    YanıtlaSil
  8. Her işin başı evvela temizliktir. Temizlik sağlanınca bu tarz sıkıtılarda ortadan kalkıyor.

    YanıtlaSil
  9. her zaman doğada bir hayvan ve bitkinin neye fayda ettiğini bilmek istemişimdir. aceba bu pirenin ne gibi bir faydası var anlayamadım

    YanıtlaSil
  10. Pirelerden kurtulmak için önceliğimizin temizlik olması gerekmektedir. Temiz ortamda pire de olmaz diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.