-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Wordpress Hakkında Herşey

ads
ads
Merhaba sevgili dostlarım, bugün size Wordpress hakkında detaylı bilgiler içeren bir eğitim platformundan bahsedeceğim. Bunun öncesinde bilmeyen dostlarım için Wordpress Nedir sorusunun yanıtını kısaca vermek istiyorum.

Wordpress Nedir

Wordpress, günümüz de birçok alanda kullanılan içerik yönetim sistemidir. (CMS) Wordpress sayesinde hiç kodlama bilgisine sahip olmasanız dahi hemen bir web sitesi kurabilir ve içerik girmeye başlayabilirsiniz.

Çıkış noktası blog olsa dahi günümüzde geliştirilebilir ve esnek yapısıyla hemen hemen tüm alanlarda Wordpress alt yapısı ile oluşturulmuş web siteleri görmek mümkündür. Wordpress’i bu kadar kullanışlı yapan faktörlerden bir kaçını sıralamak gerekirse her alan için geliştirilmiş eklentiler, SEO uyumu, Tema fazlalığı ve işlevsellik olarak örneklendirebiliriz.

Şimdi yazının başında da belirttiğim gibi Wordpress alt yapısını öğrenmek için ihtiyacınız olan bir blogdan bahsedeceğim. Wordpress kullanmaya başladığınızda zamanla karşınıza çıkan problemleri aşarak tecrübe edineceksiniz ama bu problemleri aşmak kendi başınıza kolay olmayacaktır. Bu nedenle bu işin uzmanlarından belirli problemlerin çözümlerini ücretsiz olarak öğrenmeniz gerekecektir.

Wordpress Hakkında Herşey


Burada devreye size önereceğim blog olan Ali Şahinkaya adlı blog yazarı devreye girmektedir. Burada tüm Wordpress sorunları ve rehberleri ile ilgili çok detaylı bilgiler Wordpress Dersleri bölümünden ulaşabilirsiniz. Wordpress alt yapısını popüler yapan en önemli konulardan iki tanesi yukarı da belirttiğim gibi eklentiler ve temalardır. Bu blog da Wordpress Eklentileri bölümünde eklenti önerileri ve ayarlarını bulabileceğiniz gibi Wordpress Temaları bölümünde de işinize yarar tüm temaları bulabileceksiniz. Ayrıca sadece Wordpress değil Web Tasarım adına da birçok bilgiyi bulabileceğini bu blog’a bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Unutulmamalıdır ki Wordpress düzgün kullanıldığında ciddi anlamda web sitenize olumlu katkılar yapabilecek bir platform olup gerekli bilgilere ücretsiz ulaşma imkânınız da varken kesinlikle öğrenmeniz gereken bir alt yapıdır. Aşağıda size vereceğim linkle ilgili blog’a bir göz atabilir işinize yarayacağını düşündüğüm bilgilere erişebilirsiniz. Kolay gelsin dileklerimle…

Ali Şahinkaya Kişisel Web Blogu


Yazar: Ali Şahinkaya

Ali Şahinkaya WordPress hakkında geniş yelpazede bilgiler vermektedir. Yeni başlayanlar içinde normal kullanıcılar içinde birçok faydalı bilgiyi bulmanız mümkün. Bizlerde iF ailesi olarak bu değerli siteyi sizlere sunduk. Umarım faydasını görürsünüz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Wordpress ile ilgili gerçekten iyi bir yazı yaşmışsınız ama devamı olmasını da istiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. wordpress gercekten webmasterlar icin bir nimet. olmasaydı nasıl kodlamalarla calısabilecektik. çok zor işler. kodlamamı yapacagız yoksa plan proje mi yapacagız

    YanıtlaSil
  3. Wordpress özgür ve açık kaynak kodlu olması kullanışlılığını artırdı ve binlerce eklenti ve tema ile vazgeçilmez durumda.

    YanıtlaSil
  4. wordpress kullanmıyorum ancak yazıda seo ile ilgili güzel teknik ve taktikler var teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Wordpress içerik yönetimi konusunda bir numara bir sistemdir. Seo konusundada çok güzel. Yazi için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Wordpresin ne oldugjnu bir arkadasimin tavsiyesi nuzerine arastirdim.neyseki bole guzel seyler yapmislar ki net alemi bunkadsr kolay olmus

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.