-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
Ginseng Nedir? ve Ne İşe Yarar?

Ginseng Faydaları ve Zararları Nelerdir?

ginseng nerede satılır, ginseng nasıl kullanılır, ginseng fiyatı, ginseng ne işe yarar, ginseng solgar, ginseng tablet, ginseng zararları, ginseng nerede yetişir?


İnsanlar artık doğal yöntemler ile tedavi yolunu takip etmektedirler. Bu yüzden bitkisel ürünler ile birçok insan yakından ilgili. Bu sağık içerikli konumuzda sizlere "Ginseng" bitkisinin ne işe yaradığını, nelere faydalı olduğunu, zararları var mı yok mu? detaylı olarak anlatacağız. 

Ginseng bir bitkidir ve bu bitkinin köklerinden faydalanılarak elde edilen günümüzde baya bir popüler olan bitkisel ilaçlardan biridir.  Araştırmacı tarihçilerin bulgularına göre bu bitki ilk olarak Çinin Kuzeyinde yüksek bölgelerde keşfedilmiştir. Ve çok eskiye dayanmaktadır. tarihçilerin verdiği bilgiye göre yaklaşık 5000 sene öncesinde bulunmuştur. 

İlk bulunduğu zamanlarda Ginseng bitkisi yemek pişirmek için kullanılmaktaydı. Zamanla bunun faydaları görüldü ve tedavi amaçlı kullanılmaya başlandı. Tedavi edici özellikleri keşfedilince ortalama 3000 seneden beri sürekli kullanılmaktadır. Özellikle Çin'de çok önemli bir yeri olan  Ginseng bitkisinin birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bu bitkinin en ilginç yanı ise kökleri adeta insan özelliklerine benzemesidir. Bu nedenle tedavi eden özellikleri insanların kafasında daha üst seviyelere ulaştı. 


Ginseng Nedir? ve Ne İşe Yarar? 1


Genel olarak etli kökleri kullanılmakla beraber yaprakları da kullanılmaktadır. Ancak yaprakları kökleri kadar şifa verici olmadığı bilinmektedir. Bu nedenle en pahalı olan ise Ginseng bitkisinin kökleridir. Soğuk iklimli bölgelerde yetişmektedir. Bu yüzden dağlık bölgelerde daha çok bulunur. Birçok çeşidi vardır. En değerli olanı ise  Amerikan ginsengi ismi ile de bilinen Panax quinquefolius ve Asya ginsengi adı ile de bilinen Panax ginseng'dir. Kore ginsengi ise bütün ginseng çeşidleri arasında en etkili olarak kabul görmüştür.

Yunan dilinde Panax 'her derde deva' anlamına gelir. Ginseng Çincede ise insan görünümü yada insan sureti anlamına gelmektedir. 


Ginseng Kullanımı

Tıbbi yönden birçok faydası olduğu için baya bir popüler olan bu bitki ticari amaçlı olarak dünyanın hemen hemen her yerinde imal edilmektedir. Çok talep görmesi nedeni ile Ginseng artık azalmaya başlamıştır. Bu nedenle belkide zamanla tamamen yok olacaktır. Bitkinin azalması fiyatları da bir o kadar çoğaltmıştır. Özellikle kullanım alanları şunlardır: Şeker hastalığında, Erkek bireylerin cinsel fonksiyon rahatsızlığında, kan şekeri düşürmede aynı zamanda kan kolestrolünü azaltmak içinde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra  afrodizyak ve uyarıcı etkisi vardır. Faydaları arasında enerji içecekleri ve kozmetik alanın da kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak çorbanıza da ekleyebilirsiniz.

Satış şekli olarak kökleri kurutulmuş bir biçimde piyasada satılmaktadır. Bir bütün olarak da satın alabilir ve parça halinde de temin edebilirsiniz. Adını sayamayacağız kadar çok kozmetik ürünün içinde yer alan Ginseng özü bitkisel ürünlerde çok sık rastlanır. Tabi bu kadarla sınırlı değil çay olarak da kullanılır. Gözlere parlaklık verdiği, vücuda güç verdiği düşünüldüğü için Çin'de uzun seneler boyunda tedavilerde sürekli olarak kullanılmıştır. Ve artık zamanımızda ticarete dökülmüştür. Birçok ülkede bulmak mümkündür. 

Ginseng Bitki Köklerinin Faydaları Nelerdir?


  * Baş ağrısına iyi gelir.
  * Kusma, mide bulantısı gibi durumlarda etkilidir.
  * Anksiyete ve buna bağlı strese de çok faydalıdır.
  * İshale iyi gelir.
  * Hazımsızlık sorununuz varsa bu bitki kökleri fayda sağlayacaktır.
  * Herhangi bir akciğer rahatsızlığınız varsa akciğer hastalıklarına iyi gelmektedir.
  * Şeker hastalığı, depresyon, astım, Crohn hastalığına, beli belirsiz tümörlere, kendini  hep yorgun hissedenlere yani yorgunluğa, diş hastalıklarına (diş ve diş eti) ve Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  * Hem yumuşatıcı hemde uyarıcı etkisi ile sindirim sisteminizin iyi çalışmasına fayda sağlar. 
  * Afrodizyak etkisi nedeni ile doğum ve cinsiyet ile ilgili sorunları düzelmeye yarar. Hormonları düzenler ve hormonların artmasına katkı sağlar. Bu hormonlar üreme hormonlarıdır.
  * Vücut direncini artırarak, stres, sıkıntı, kaygı, asabiyet durumlarına iyi gelmektedir.
  * Doğum sonrası ağrıları hafifletmek için kullanılmaktadır.
  * Vücudu güçlendirerek bağışıklık sistemini de güçlü kılar.
  * Ginseng bitkisinin kökleri hafıza için en önemli rolü oynar ve hafıza zayıflığı olanlar için birebirdir. Hafızayı güçlendirir ve buna bağlı olarak öğrenme yeteneğinizi hızlandırır.
  * Kalbe ve karaciğere iyi gelerek kolestrol oranını düzenler. 
  * Eğer düzenli bir biçimde tüketirseniz kansere yakalanma riskini en aza indirir.
  * Solunum yolu sistemine oldukça faydaları vardır.
Not: Çok uzun süreli kullanımda, çok fazla miktarda kullanma, alerjik durumunuz varsa, başka ilaçlar kullanıyorsanız etkileşim meydana gelebileceğinden yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu sebeple doğru bir biçimde kullanmanız halinde faydalarını görürsünüz.

Ginseng Zararları Nelerdir?

Yukarıda önemli olan faydalarından bahsettik. Şimdi ise yan etkilerinden bahsedelim. Zararları değil de yan etkileri olarak nelerdir bunları inceleyelim. Fakat bu yan etkiler her insanda görülecek diye bir durum söz konusu değildir.

  * Sinirlilik, bulantı oluşması, çarpıntı hissetme,
  * Uyku sorunu, mide ağrısı, kusma, şişkinlik,
  * Cilt ile ilgili sorunlarda deri döküntüsü, ödem oluşması, sindirim sisteminizde bozuklukların meydana gelebilmesi durumu, 
  * Ayrıca astım da görülmektedir.

Yukarıda sıraladığımız yan etkiler yaygın olanlardır. Tabi demek değil ki her insan da görülecek, kişinin sağlık ile ilgili durumuna göre değişebilir. Bu nedenle aşırı kullanım, düzensiz kullanım ve yanlış kullanımlardan kaçınılmalıdır. Eğer çok miktarda kullanırsanız; baş ağrısı, ishal, burun da kanama, kas krampları, kalp atışının hızlanması, vajinal kanmaya bile neden olabilir. Bu yan etkilere ek olarak yüksek tansiyona da neden olabilir. 

Ginseng bitkisi üzerinde araştırmalar halen devam etmektedir. Bu nedenle araştırmalar insanlar üzerinde değil, kemirgenler üzerinde yapıldığı için net olarak faydaları ve zararları henüz ortaya çıkmış değil. Fakat Ginseng bitkisini düzenli kullananların birçoğu sağlık açısından faydalı olduğu kanaatindedirler. Ginseng fiyatının hakkında net bir bilgimiz yok. 


Bir önceki konumuzda "Saf Gül Yağı Nasıl Anlaşılır?" gül yağı cilde direk sürülür mü, gül yağı kullananlar, gül yağının kullanım şekli, gül yağı göz çevresine sürülür mü, saf gül yağı, gül yağının saça faydaları, gül yağı maskesi ve gül yağı hakkında detaylı bilgileri bulabileceğiniz makalemizi okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:


  1. Ginseng Nedir ve Ne İşe Yarar SORULARININ CEVABI için çok açıklayıcı bir yazı olmuş sağolun

    YanıtlaSil
  2. Gingsengi artık tvde biraz duymaya başladık ve gerçekten böyle faydalı bir şeyibuncqa zaman nasıl duymamısız çok ilginç

    YanıtlaSil
  3. ilk kez duyduğum bu gingseng bitkisinin bu kadar faydası olduğunu öğrenince çok şaşırdım. nasıl duymadım şimdiye kadar.

    YanıtlaSil
  4. Ginseng gerçekten çok işe yarayan bir bitki imiş ama ben daha önce neden duymadım Ginseng baya bir popüler olmasına rağmen

    YanıtlaSil
  5. Bitkisel ürünlerin tıbbi yönden faydaları çok oluyor. Faydaları bilindikçe de kullanımı artıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.