-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Muzun İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?


Muzun Faydalaları
İnsanların en sevdiği meyvelerden biri olan muz hem renginden hemde tadından dolayı yüzyıllardır en çok sevilen meyvelerin başında gelir. Bundan dolayı her ne kadar sevdiğimiz için tüketsekte muzun birçok faydası bulunmaktadır.



Çok miktarda protein, karbonhidrat ve lif içeren muzun en dikkat çeken özelliği ise beyni güçlendirmesidir.

Muzun Beyne Faydaları:


İngiltere'de çocuklar üzerinde yapılan bir araştırmada,  her öğün aralarında, kahvaltıda ve akşamları muz tüketen kişilerin, tüketmeyenlere oranla sınavlarında daha başarılı olduğu ortaya çıkmıştır. Bol miktarda  potasyum bulunan muzun beyinde öğrenme ve bilişim yeteneği ile beyni kuvvetlendirdiği açıklanmıştır.

Muzun aslında o kadar çok faydası var ki biz sadece önemli olanları özet şekilde sizlere sunacağız.  Mide yanması olanlara muz tavsiye edilir. Mide yanmasına iyi gelir. ülser ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.


Mide ekşimesine çok iyi geldiği gibi çok miktarda demir barındıran muzun kansızlığa iyi geldiği gibi, felç riskini en aza indirir, kan basıncını düşürür.  Böcek sokmalarında şişen bölgeye muz sürüldüğünde iyi gelir. Genel olarak muz kabukları olan yerlere  böceklerde gelmez.

Mutluluk hormonu salgılamada birebirdir. İçinde B vitamini bulunduğu için sinir sistemine çok iyi gelmektedir.  Aynı zamanda depresyonu engeller ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.

Muzun faydalarının sadece bunlardan ibaret olmadığı daha bilinen veya bilinmeyen birçok faydası olduğunu unutmayın.

Bir önceki yazımızda  Çatlaklardan Kurtulmak için Doğal Yöntemler  hakkında bilgilendirici bir yazı hazırladık. konumuza gitmek için üstteki bağlantı adresini kullanabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. muzun faydaları çoktur düzeli tüketmek gerekir.

    YanıtlaSil
  2. özellikle çocuklara çok faydalı. küçük çocuğunuz varsa mutlaka muz yedirin.

    YanıtlaSil
  3. çokcukla için çok iyi bu meyve en çok yenmesi gereken meyvelerden

    YanıtlaSil
  4. Muzun sindirime iyibgeldiyini duymustum ancak mutluluk hormomu salgilsttigini yeni ogrendim.bhersey bir yana cocuklugumdannberi en cok sevdiyim meyvelerin basinds gelir

    YanıtlaSil
  5. Muz çok faydalıdır meyveler özellikle zaten insana fayda verir.

    YanıtlaSil
  6. muzun tadı her seyden once cok güzel. eskiden beri en sevdiğim meyvelerdendir. ancak fiyat konusu epey pahalıydı. simdilerde eskiye gore daha uygun o yuzden sıkca tuketiyorum. vitami kısmınazaten değinmissiniz.

    YanıtlaSil
  7. Ben sadece Mide yanmasına iyi geldiğini biliyordum. En sevdiğim meyvelerin başında geliyor muz.

    YanıtlaSil
  8. Muzun bu kadar çok faydasının olduğunu bilmiyorrdum

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.