-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » » Saf Gül Yağı Nasıl Anlaşılır?

ads
ads

Gül Yağı Nasıl Üretilir.

Not:  Oud  Hindi  1.  kalite.  ortalama  30  -  40  senelik   ağaçtan elde edilmiştir.   Gül  yağı  1.  kalite..   Misk     % 100  saf  kara misk ceylan miski deer musk,  Beyaz misk vardır ancak  hakikisi  diye bir  şey yoktur.  Yani   hakiki  olarak yok.  Sentetiktir.  Gerçek misk  simsiyah olur..  Örnek resim  aşağıda..  Lavanta 

yağı  hakiki  kara kazan damıtma..  Zambak,   Paçuli - Tefarik,  Sandal,  Yasemin,  kadife  çiçeği,  Vetiver, vs vs.....     Tüm   isteikleriniz  için  tedarik ederiz..    Naturel  - Doğal   ve     istediğiniz herhangi bir esans  koku  istekleriniz için bana  ulaşabilirsiniz.  ibo.firat@gmail.com 

Misk:    https://www.ibrahimfirat.net/2018/01/misk-nedir-ve-faydalari-hakkinda.html

Amber:  https://www.ibrahimfirat.net/2018/10/amber-nedir-ve-faydalari-hakkinda-genis-bilgi.html 


Öd  -  Oud :  https://www.ibrahimfirat.net/2017/01/ud-oud-esans.html

Gül yağı nedir?, gül yağı cilde direk sürülür mü?, gül yağı kullananlar, gül yağı nasıl yapılır? gül yağının kullanım şekli,  gül yağı göz çevresine sürülür mü?,  gül yağı maskesi,  saf gül yağı gül yağının saça faydaları nelerdir?


Genel olarak gül yağı pembe güllerden elde edilmektedir. En çok kullanılan alanlar ise kozmetik ve parfüm sanayinde, parfümün ana maddesi olarak birçok parfümde bulunur, bazılarında daha çok bazılarında ise daha azdır. Bu şekilde parfümde kalıcılık elde edilmiş olur. Ülkemiz gül yağı üretiminde en önde gelir. Isparta'da üretilen çok eski şirketlerden olan "Gülbirlik" tarafından üretimi yapılmaktadır.  Gülbirlik dünyanın en büyük gül yağı üreticisi olmakla birlikte dünya çapında ihracat yapmaktadır.

Saf Gül Yağı Nasıl Anlaşılır?


"Gül en eski çiçeklerden bir tanesidir. Araştırmalara göre gülün varlığı ortalama otuz beş milyon yıllık bir geçmişe dayanır.  İnsanlık tarihinde ise beş bin senelik zamana dilimine sahiptir. Sabahın erken saatlerinde güller toplanarak ambarlarda biriktirilir. 500 kilolar haline getirilerek işlenmek için hazır hale geitirilmektedir. Çiçek kazanlarına ortalama olarak 1500 Litre su doldurma işlemi ile devam edilir. Daha önceden hazırlanmış olan 500 kilo gül çiçekleri kazana konulur. Tamamen kazanın kapağı kapatılır ve müberit eksperleri tarafınca iki - üç  Atmosfer su buharı basıncı altında destilasyon işlemi uygulanır. Ve bu şekilde su yoğunlaşarak yağlanır. altmış - yetmiş dakika boyunca termostattan 35 derece ısı ile damıtılır.

Bu sayede saf gül yağı elde edilmiş olur" aslında işlemler bu kadar basit ve kolay değildir. Biz sadece özet olarak anlattık. Gül yağı elde etmek oldukça zahmet isteyen bir işçilik ister. 

Gerçek Gül Yağı Nasıl Anlaşılır?


Öncelikle gerçek gül yağının çok pahalı olduğunu söyleyelim. Bu sebeple fiyatından anlamak mümkün olabilir. Ortalama beş ton gül çiçeklerinden bir kilo kadar gül yağı çıktığı söylenir. Aynı zamanda işlenmesi, damıtılması ve daha birçok işçilik. Bu sebeple gül yağının 1 gramı şu zamanlarda 70 - 80 - 90 gibi rakamlara satılmaktadır. Yani 3 gram gül yağı öyle  10 liraya  20 liraya falan satılmaz.  En ucuzu olsa olsa 1 gramı 70 veya  80 tl den başlar. Ve dolara zam geldikçe haliyle gül  yağının gramına da zam gelmektedir. Bir damla gül  yağında 30 adet gül çiçeği bulunmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi yağın ne kadar yoğun olduğunu siz hesaplayın ve ortalama olarak da saf gül yağının yanı sıra 500 kilo gül suyu çıkmaktadır. Gül suyu ise o kadar pahalı değil. 200 ml olanları genelde 10 tl gibi  fiyatlara satılmaktadır. 3 veya 5 liralık gül sularının gül suyuyla hiçbir alakası yoktur. Gerçek gül suyu biraz ekşimsi olarak kokar ve rengi tam olarak su gibi berrak değildir. Neyse gerçek gül  yağını nasıl anlayacağına dair bilgi verelim.  En etkili ve kesin yöntem hafif serin veya soğuk bir yere koyun çok kısa zamanda donacaktır ve kristalleşme şeklinde bir donma meydana gelir. Buz dolabının buzluk kısmına değil de en alt yerlerine koyun ve 10 dakika sonra bakın donduğunu göreceksiniz eğer kristalleşme olmazsa yani donmaz ise gerçek gül yağı olmadığını anlayın. Mutlaka sentetik olanıdır. Bu yüzden bilinen köklü firmalardan alış veriş yapmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda belirttiğimiz gibi sadece donma işlemi gerçekleşiyorsa tamamdır. Gül yağı  hakiki ve gerçektir. 

Saf Gül Yağı Ne Renk Olur?

Evet bu da merak edilen sorulardan bir tanesidir. Gerçek gül yağının rengi her zaman değişiklik gösterebilir. Çünkü gül çiçeklerinden dolayı ve üretim esnasında renklerde farklılık olabilir. Bazen su gibi beyaz, bazen hafif sarı, bazen açık pembe veya açık yeşil tonlarda olabilir. Renkleri o kadar önemli değildir ama  kokularında farklılık mutlaka olabilir. Genel olarak şeffaf renkte olanlar daha güzel koktuğunu söyleyebiliriz. 

Gül suyu ve Gül Yağının Faydaları Nelerdir?

Geçmişten bugüne kadar sağlık alanda çok yerlerde kullanılmıştır. ve bilinen o kadar çok faydası var ki sayfamızda herhalde anlatmaya yer kalmaz biz özet olarak önemli faydalarından bahsedelim:

  * Cilt için birebirdir. Cilt sıklaştırıcı özelliği vardır.
  * Cilde canlılık kazandırır, dirilik verir, kırışıkları giderir.
  * Saçlara da oldukça fazla  faydası vardır. Saç dökülmesini önler, saç diplerini güçlendirmede etkindir. Saç çıkarmaz belki ama saçlarınızın tamamen dökülmesinin önüne geçer. 
  * Antiseptik özelliği vardır. Bundan dolayı gül yağını sürdüğünüz bölgede mikropların çoğalmasını önler ve temizlik sağlar. 
  * En çok şikayet edilen durumlardan biride sivilcedir. Saf gül yağı sivilcelerin düşmanıdır. Arındırıcı özelliği ile sivilceleri yok eder.
  * Bakterileri yok ederek akne oluşumunu engeller.
  * En fazla cilde faydası olduğunu söyleyebilir. Bu sebeple, ciltte oluşan lekeler, sivilceler, kızarıklar, çatlaklar, doğum lekesi, yara izi ve daha fazlası....
  * Kokusu çok hoş olduğundan dolayı sakinleştirir, gerginliği azaltır, ferahlatır ve huzurlu olmanızı sağlar.
  * Depresyon hastalığınız varsa saf gül yağı koklamanız önerilir. Gül yağının depresyona da iyi geldiği bilinmektedir.
  * Gözlerde oluşan kanlanmaya ve göz nezlesine de iyi gelmektedir.
  * Bir damla gül yağını su ile karıştırıp gargara yaptığınız zaman boğaz ağrısına iyi geldiğini göreceksiniz.
  * Cildinizi yağdan, tozlardan ve kirlerden arındırır.
  * Makyajınızı temizlemek için de kullanabilirsiniz. Çok iyi bir temizlik sağlar.
  * Kabızlık sorunu çekenlere iyi gelir.
  * egzamaya iyi gelmektedir.
  * Doğum lekelerini gidermeye yarar.
  * Açık yaralara ve ciltte oluşan alerjik reaksiyonlara iyi gelir.

Faydaları say say bitmez daha bilinen ve bilinmedik o kadar çok faydası vardır ki bilinenlerin en önde gelenlerinin bazılarını size aktardık. Şimdi gelelim  gül yağını nasıl kullanacağınıza dair bilgilere...

Gül Yağını Nasıl Kullanmalıyız?

En etkili  yöntem masaj yaparak kullanmaktır. Bunun için ise yapmanız gereken bir pamuğa bir kaç damla gül yağı damlatarak cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz.

dokuz veya on damla gül  yağını bir bardak su içine damlatarak gargara yapabilirsiniz. 

Saçlarınıza fayda sağlaması için ise; üç veya beş damla artık kendiniz dozunu ayarlarsınız saç fırçasına dökerek saçlarınızı tarayınız. Bu sayede saç diplerine gül yağı geçmiş olacak ve  faydasını kısa zamanda göreceksiniz. Ayrıca banyo yaparken suya ortalama on veya 15 damla gül yağı damlatmanız hem çok güzel koku verecek hemde aromaterapi etkisi yapacaktır.

Vazelin içine altı - yedi damla gül yağı ekleyerek cilt bakımı yapabilirsiniz. Yani cildinize sürebilirsiniz.

Zeytin yağı ile gül yağını karıştırırsanız çok iyi bir masaj yağı olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınız çok kepekleniyor ise şampuanın için beş altı damla gül yağı damlatmanız bu sorununuzu çözecektir. Hemde saçınıza canlılık ve tazelik katacaktır.

Not: Gül yağını cildinize sürdüğünüzde güneşe çıkmayınız, leke bırakma ihtimali var. Genel olarak herhangi bir zararı olmadığı halde güneş ışınlarına maruz kalınmaması gerekir. Bundan dolayı gül yağı ile temizleme, masaj gibi uygulamaları gece yapmanız daha  uygundur ve göz ile temastan kaçınınız.

Alerjik bir durumunuz yoksa gül  yağının bilinen bir zararı yoktur. 

Gül suyu için ise hakiki gül suyu elde edin fazla pahalı değil ancak 3 liralık gül sularına göre biraz pahalı yani 200 gram falan 10 tl civarındadır. Gül suyunu da günlük olarak kullanabilirsiniz. ve cildinize saçlarınıza sürerek serinlik ve ferahlık kazanırsınız. Aynı gül yağında olduğu gibi o kadar yoğun olmasa da gül suyunun faydaları da eşit derecede diyebiliriz. 

Bir önceki sağlık içerikli konumuzda "K vitamini ile İlgili 5 Bilgi" k vitamini ne işe yarar sağlık açısından faydaları nelerdir. K vitamini nelerde bulunur. K vitamini ile ilgili geniş ve detaylı bilgi içeren konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Gül yağının bu kadar fazla faydası oldugunu bilmiyordum gerçekten çok ilginç bir durum

    YanıtlaSil
  2. Ben aldım saf gül yağı ve serin bir yere koydum hemen kristalleşme oldu dondu sonra bir kaç saniye içinde gene eski haline döndü yani saf gül yağı faydası çok ama çok uçucu pek kalıcı değil.

    YanıtlaSil

  3. Saf Gül Yağını anlamak çok zor gibi duruyor ama püf noktaları var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay kolay kokusundan anlaşılır, bir kaç dakika içinde donar serin yerde rengi yerine göre değişir.

      Sil
  4. gül yağı cilt için çok faydalı gerçekten. her fırsatta kullanmaya çalışırım.

    YanıtlaSil
  5. hakiki saf gül yağı çok pahalı gerçeğini bulmak çok zor.

    YanıtlaSil

  6. Saf Gül Yağı bulmak gerçekten zor bu devirde çoğu şeyde hile var

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.