-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » BURSA PSİKOLOGDA SAĞLIK

ads
ads
Her insan yaşamında gülmek, eğlenmek, gezmek ve mutlu olmak ister. Ancak bazen hayat yolunda bunları engelleyen durumlar ortaya çıkar. Bu hallerde Bursa Psikoterapi her zaman ve her şekilde sizlere destek olmaya hazırdır.

Sağlıklı Beden ve Ruh
Tüm insanların iyi bir yaşam için gerekli buldukları ölçütlerden biri sağlıklı bir beden ve ruha sahip olmaktır. Nitekim hayatlarından memnuniyet duyan bireylerin sağlık koşullarından tatmin olmaları gerekmektedir. Eğer ruh hali açısından bir yardıma ihtiyacınız varsa  Bursa psikolog  sizlere danışmanlık yapmak için hazırdır.

Günümüz sağlık hizmetleri ve teknolojilerinin artışıyla beraber bireylerin sağlık sorunları daha iyi araştırılmaya ve olumlu netice alınmaya başlanmış, özellikle fiziksel ve ruhsal sağlığın bireyin yaşam doyumu ile ilişkisi incelenmiştir. Yaşam doyumu yüksek olan bireylerin sağlıklarıyla daha yakından ilgilendikleri ve zamanla daha az doktor görme ihtiyacı duyduklarını belirtmektedir. Bu bağlamda yaşam doyumu yüksek olan bireylerin sağlık bakımından daha iyi olduğu düşünülmektedir. Nitekim, yüksek yaşam doyumunun sağlık açısından pek çok olumlu etkilerinin olduğu, örneğin, daha iyi bir kalp veya kan damar yapısına sahip oldukları görülmektedir. Yaşam doyumunuza katkı yapmak isterseniz https://www.bursapsikolog.org/ sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Bu sitede bireysel, aile, ergen, çocuk danışmanlığı konusunda her türlü bilgiye ulaşacaksınız.

Fiziksel ve Ruhsal Sağlık
Hem fiziksel hem ruhsal açıdan iyi halde bulunan bireylerin daha uzun yaşadıkları araştırmacılar tarafından ortaya konulmuştur. Bireyin fiziksel sağlığı ile ilgili çalışmaların genellikle engelli bireyler ve geçirilen önemli hastalıklar üzerinde durduğu görülmektedir. Fiziki sağlığınıza etki eden tüm olumsuz şeylerde kurtulmak ve psikolojik bir desteğe ihtiyacınız halinde  bursapsikolog.org sizlerin hizmetindedir.


Engelli bireylerin sağlık durumu, engel durumu ve yaşadıkları evin yapısının yaşam doyumu üzerinde etkili olduğu çeşitli araştırmalarda belirtmiştir. Engelli bireylerin sağlık ve engel durumlarının ve evin yapısının kötüleşmesinin yaşam doyumları düşürdüğü bulgulanmıştır.

Buna ek olarak, yetersiz boş vakit aktivitelerinin ve çevresel desteğin düşük yaşam doyumuna neden olduğu ifade edilmiştir.

Bazı akademisyenler tekerlekli sandalye basketbol oyuncularının yaşam doyumları üzerinde etkili olan faktörleri araştırmış, dayanıklılık ve dirençliliğin etkili olduğunu tespit etmiştir. Buna göre engelli basketbol oyuncularından dirençli ve dayanıklı olan bireyler düşük olanlara göre daha yaşam doyumlarının daha yüksek olduğu bulunmuştur.

BURSA PSİKOLOGDA SAĞLIK


Ruhsal sağlığın bireyin yaşam doyumu ile ilişkisini inceleyen bir çalışmada, düşük seviyede yaşam doyumunun düşük seviyede ruh sağlığı, depresif belirtiler, kaygı belirtileri, bedensel şikayetler ve zayıf fiziksel sağlık, uyku yetersizliği, ağrı ve hareketsizlik ile ilişkili olduğunu bulguları sunulmuştur. 




Buna ek olarak, düşük yaşam doyumuna sahip olan bireylerin obezite, sigara içmek, yüksek miktarda alkol tüketmek gibi sağlığı tehdit edici davranışlar gösterdikleri saptanmıştır.

Yaşamdan memnun olan bireylerin daha iyi bir ruh sağlığına sahip olduğunu, daha az depresyon ve kaygı düzeyine sahip olduklarını işaret etmektedir.


Hayatımızda karşılaşılabilecek birçok sorun konusunda yararlı ve etkili bir sonuç almak için öncesinde hipnoterapiye ihtiyaç duymanız halinde Bursa Hipnoz sizlerin hizmetindedir.

Yazar: Yunus Özgan

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.