-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Kızıl Saçlı İnsanların İlginç Özellikleri

ads
ads

Kızıl saçlı kişilerin özellikleri nelerdir?

Dünya çapında kızıl saçlı olan kişilerin sayısı ortalama %2 civarındadır. Ve çevremizde azda olsa zaten denk geldiğimiz olmuştur. Bundan dolayı bu konumuzda kızıl saçlı kişilerin enteresan özelliklerine bakacağız.

Kızıl Saçlı İnsanların İlginç Özellikleri


 * Sahte kızıl olanlar değil  doğal olan kızıllardan bahsediyoruz bunu unutmayalım. Kızıllar acıya daha çok dayanaklıdırlar. Bazı araştırmalara göre fazla anestezi gerektiği ve ağrı kesicilerin pek fayda etmediği söylenir.

 * Kızılların birçoğu solaktır.

Dünya genelinde solak olan insan sayısı %10 civarındadır. Bu insanların çoğunu da kızıllar oluşturur. Solak olmak genel anlamda iyi bir şeydir. Görsel hafızanın çok iyi olduğu anlamına gelir ve resim yapma kabiliyetleri normal insanlara göre daha çoktur.

  * Kızıl saçlarının göz rengi.

Hiç merak ettiniz mi kızıl saçlılar veya kızıl tenliler hangi göz rengine sahip olur. İnsanların kafasında genel mavi gibi renk algısı oluşur ama durum tam tersi kızıl saçlılar mavi gözlü olmaz. Ancak nadir olsa da bu görülebilir. Kızılların gözleri genelde kahverengi olur.

 * Yaşı ilerlerse bile saç rengi aynı olur.

Saç rengi aynı olur derken tamamen gençlik yıllarındaki gibi kızıl değil ancak biraz değişime uğrayarak saç rengi açılarak sarı gümüş beyazı rengi olur. Bunun nedeni ise  saçtaki "pigmentlerin" çok sık olmasından kaynaklıdır.

 * Çok eski zamanlarda kızıl saçlı olanları yakarlardı.

Oldukça kötü ve vahşet olan bu durumun sebebi o zamanın cahil insanları bu tip kişileri cin, vampir, cadı gibi olağanüstü güçleri olduğunu sanmalarıydı. Çok saçma ve yanlış olduğu buradan da zaten bellidir. 

 * Bir mutasyon sonucu ortaya çıkarlar.

MC1R geni 16. kromozomda mutasyona uğramış bir gen olarak bilinir. İşte bu genin bulunması insanın kızıl saçlı olmasını sağlamaktadır.

 * Tüm kızılların akraba olduğu söylentisi.

Nedense ben buna pek inanmıyorum. Farklı anne ve babalardan uzak ülkelerden olan kişiler herhangi bir bağlantı yokken nasıl akraba olabilir. Sadece kızıllar diye mi?

 * Her insanın kızıl saçlı bir çocuğu olabilir.

Baba ve annesinin saç ve ten rengi ne olursa olsun doğacak çocuğunun kızıl olma ihtimali % 25 olarak belirtilmiştir.

 * D vitamini konusunda iyiler.

Kızıl saçlı kişiler normal insanlara nazaran daha çok D vitamini üretirler. Yani bu sebeple pek güneşe çıkma ihtiyacı duymalarına gerek yok diyebiliriz.

 * Saçları göründüğü gibi değil.

Yani kızılların saçları seyrek ama diğerlerine göre daha kalındır bu sebeple seyreklik gibi görünümde ortadan kalkmış oluyor. 

 * Çilleri olur

Genel olarak tenleri beyaz olan kızıllar zaten çoğunun teni genelde beyazdır ve çilli olma ihtimali bir hayli yüksektir.

 *  Soğuk ve Sıcak Algısı

Kızıl saçlılar hem soğuğa hemde sıcağa dayanıklıdırlar.

 * Saçları boyanmaz

Gerçek kızıl saçlı olan insanların saçları ne yaparsanız yapın boya tutmaz. Ancak bazı yöntemler uygulanarak boyanabilir. Bunun içinde saç rengini açmak gerekir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Kızlı saçlı kızların böyle özellikleri mi varmış yaa

    YanıtlaSil
  2. kızıl saçlı kızlar çok güzel oluyor bence bu da ayrı bir konu benim için

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.