-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Uzayın En Geniş Görüntüsü

ads
ads

Uzayın En Büyük Resmi

Uzay insanlar tarafından geçmişten bugüne dek merak edilen bir yer olmuştur. Nasa uzun yıllardan beri çalışmalarına devam ediyor ve bugüne kadar Nasa tarafından çekilmiş uzayın en büyük görüntüsü yayınlandı.

Nasa'nın diğer fotoğraflarına baktığınızda bu görüntüyle bir karşılaştırma sonucu eskilerin boyutları ne kadar küçük olduğunu farkedeceksiniz.

NASA, 5 Ocak 2015'de Andromeda Galaksisi'nin 1,5 milyar piksellik resmini  çekmişti.  Bu, 69.536 x 22.230 pilsellik bir çözünürlük ve fotoğraf 4,3 GB'lık disk boyutu anlamına gelmektedir.  Net şekilde ifade etmek gerekirse görüntüleri bir  karşılaştırma yaparak, bu çözünürlük; şu an kullanılan çoğu bilgisayar monitörü ve tv ekranındaki 1920×1080 full hd çözünürlüğün 36 kat daha fazla anlamına gelmektedir.




Kaynak: scoopwhoop.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. gercekten bilinmezlerle dolu bir evrende yasıyoruz. bakalım daha ne kadar keşiflerde bulunabilecegiz

    YanıtlaSil
  2. bi yerde okumustum yapılan arastırmalara gore uzay halen genişlemekteymiş ve bi yerden sorna tekrar daralıp eskisi gibi kapanacak diyede eklenmisti

    YanıtlaSil
  3. Acaba uzayın % kaç bölümüne ulaşıldı, çok değişik ya muazzam.

    YanıtlaSil
  4. Uzay cok merak uyandiran bir evren. Filmlerdeki gibi uzaya ciksak acsba neler olurdu. Guzelmi olurdu bizim icin yoksa yaratiklarlami bogusurduk

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.