-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Giyilebilir mekanik dış iskelet

ads
ads

Dünyada İlk Kez Giyilebilir Mekanik Dış İskelet



Dünyada bir ilk olan mekanik dış iskelet ilk olarak İspanya'da tanıtımı yapıldı.



Giyilebilir Mekanik Dış İskelet Nedir?

Engelli insanların yürümesini sağlamak amaçlı aynı zamanda taşınabilir olması nedeni ile dünyada bir ilk olarak gündeme yansıdı. Eksosketon ilk olarak Barselona'da tanıtılmıştır. 

Tanıtımda verilen isim ise "Marsi Bionics" isimli  giyilebilir mekanik iskeleti giyen ilk kişi de beş yaşlarında olan Jens isminde bir çocuk bunu deneyerek  yürümeyi başardı. 5 yaşlarında olan çocuğa SMA teşhisi konulmuştu.

Giyilebilir mekanik dış iskelet


En önemli özelliklerinden biri de taşınabilir olmasıdır ve bu da dünyada bir ilk. Yapılan araştırmalara göre dünya çapında on bin çocuktan her birinde görülen kas zafiyeti rahatsızlığına bağlı yürüyememe hastalığı görülmektedir. Bu mekanik ile artık engelli çocuklar artık yürüyebilecek ve sosyal yaşamlarını daha rahat biçimde geçireceklerdir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. teknoloji özellikle sağlık alanında çok gelişiyor her şeyi yapmaya başladılar

    YanıtlaSil
  2. Bu bildiğin Ironman gibi birşey oluyor herhalde

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.