-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Namaz Sureleri ve Sıralaması

ads
ads
Namazlarda okunan ve Kuran-ı Kerim'in son kısmında yer alan kısa surelere zamm-ı sure denilmektedir. Namazlarda genellikle Fatiha suresinden sonra zamm-ı sure olarak Kuran-ı Kerim'in son 10 suresi okunmaktadır. Namaz Suresi platformunda bu surelerin neler olduğunu detaylı şekilde öğrenebilirsiniz. Ayrıca yeteri derecede ezberi olan Müslümanlar Kuran-ı Kerim'in diğer surelerinden veyahutta ayetlerinden okuyarak namazlarını kılabilir.

Namaz Sureleri ve Sıralaması


Bu kısa surelerin belli bir sıra dahilinde okunması gerekmektedir. Kuran-ı Kerim'in son 10 suresi yukarıdan aşağıya doğru aşağıdaki şekildedir.

1. Fil Sûresi

2. Kureyş Sûresi

3. Mâun Sûresi

4. Kevser Sûresi

5. Kâfirun Sûresi

6. Nasr Sûresi

7. Tebbet Sûresi

8. İhlas Sûresi

9. Felak Sûresi

10. Nâs Sûresi

Namazların 2. rekatında ilk rekatta okunan surenin üstündeki sureyi okumak mekruhtur. Örneğin, ilk rekatta Tebbet suresi okundu ise ikinci rekatta onun üstündeki bir sure olarak Nasr suresi veya daha üstü okunamaz. İlk rekatta Tebbet suresi okundu ise ikinci rekatta İhlas suresi okunarak yukarıdan aşağıya doğru sıra takip edilmelidir. Bu hususta daha detaylı bilgiyi Namaz Sureleri Sırası sayfasında bulabileceğinizi ayrıca not edelim.

Namazın bir rekatında okuduğunuz sure, diğer rekatında da arada 2 veya daha fazla aşağı doğru bir başka sure okunması durumunda kerahet işlenmiş olmaz. Lakin arada bir surenin bulunması durumunda kerahet işlenmiş olur. Örneğin, ilk rekatte Kafirun suresi okuyan kimse, ikinci rekatte aşağı doğru bir sure okumalıdır. İkinci rekatta izaca suresi veya 2 sure atlayarak İhlas suresi okursa mekruh olmaz. Fakat ikinci rekatte izaca yerine Tebbet suresini okursa kerahet işlemiş olur. İlk rekatte unutarak Nas suresini okuyan kimsenin ikinci rekatte yine Nas suresini okuması uygun olur.

Yukarıda belirtilen 10 kısa surenin Arapçası, Türkçe okunuşu ve anlamları ile videolu (sesli) öğretim açısından tüm materyalleri www.namazsuresi.com adresinde bulmanız mümkündür. Yine namaz surelerinin sırası ile ilgili detaylı bilgiler ile namaz ilmihalini ilgili çalışma içerisinde bulabilirsiniz.

Bu yazı ibrahimfirat.net için "sari_simsek" isimli üye tarafından oluşturulmuştur.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş herşeyi kurallarına göre yapmakta fayda vardir

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.