-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Umre Başvurusu Nasıl Yapılır?

ads
ads
İslam'ın doğup tüm dünyaya yayıldığı topraklar olan Mekke ve Medine'ye gitmek her Müslüman'ın hayalidir. Özellikle Hz. Muhammed (SAV), ehli beyt ve ashabının ayak bastığı yerler ve gözlerinin şahit olduğu manzaraları görme düşüncesi bile her yıl milyonlarca kişiyi harekete geçirmektedir.

Bugünkü içeriğimizde sizlere umre başvurusu hakkında bilgilere yer vereceğiz.

Umreye Gitmek İçin Ne Yapmalıyım?

Kutsal topraklara gitmek için uluslararası seyahat edileceğinden dolayı pasaport ve vize gereklidir. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte resmi evraklarda da değişim olmaktadır. Diyanet ya da özel bir tur şirketine umre başvurusu yapmadan önce çipli pasaport alınması gereklidir.

Emniyet'e yapılan başvuru sonrasında temin ettiğiniz yeni pasaport ile başvurusu aşamasına geçebilirsiniz.

Başvuru İçin Ne Yapılması Gerekir?

20 yıldır ülkemizden insanları kutsal topraklara ve Kudüs'e götüren Ebrar Turizm ile yaptığımız görüşme sonrasında umreye gitmek için aranan şartları öğrendik.

Umre Başvurusu Nasıl Yapılır?


Öncelikle kişinin planlamış olduğu seyahat tarihinden itibaren en az 7 ay geçerli pasaportu olması gereklidir. Ve tur şirketine 2 adet resim, nüfus cüzdanın fotokopisi teslim edilmelidir.

Eşi ile birlikte Mekke ve Medine'yi ziyaret etmek isteyen kişiler nüfus müdürlüğünden alınan "Nüfus kayıt örneği" aslı.

Ayrıca kadınların Suudi Arabistan vize alması da belirli şartlara bağlanmıştır. 45 yaşının altındaki kadın umreye gitmek istiyorsa ya eşiyle ya da babasıyla birlikte gitmelidir. Ve kiminle gidiyorsa, o kişiden noter onaylı "Umreye Gidecebileceğine Dair Muvafakatname" almalıdır.

Kaynak: https://www.ebrarturizm.com.tr/umre/gerekli-evraklar-ve-hesap-numaralari

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. bizim hacı dayı istiyordu bayadır bu rehberi kullanarak ona bir sürpriz yapalım. teşekkürler anlatım için

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.