-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Ad Soyad Mail Adresi Almak (Yandex)

ads
ads

İsim soy isim mail adresi nasıl alınır?


Birçok kişi özel bir mail adresine sahip olmak ister. Eskiden Hotmail bu hizmeti sunuyordu şu zamanlar sunmakta mı bilmiyorum. Ama Yandex zaten bunu bizlere sunmaya çok zaman önce başladı. Ama bunu yapamayan insanlar oldukça fazla. Ve birçok hata almakta sonra vazgeçmekteler. Ben size bu konumuzda yandex hesabınız ile nasıl ad soy ad mail almayı göstereceğim. Aslında adımlar çok basit ama yapamayanlar için anlatmaya lüzum duydum. 

Not: Ad soyad info@mail.com gibi mail almak için mutlaka ve mutlaka bir domaine yani alan adına sahip olmanız gerekecek. Çünkü doğrulamayı alan adınızın kayıtlı olduğu firmanın kısımlarından ayarlamaları yapacaksınız. 

Ben ise ihs firmasından ayarları yapacağım temel mantık olarak birçok firma zaten aynı mantıkla işliyor. 

İlk olarak bir domain sahibi olmanız gerekiyor. Bundan sonrası kolay yapmanız gereken "https://kurum.yandex.com.tr/" bağlantısını kullanarak girişi sağlayınız ve sonrasında üst kısımda bulunan kurumlar için mail hesabına tıklayın sonrasında alan adı ekle kısmından alan adınızı yazın ve ekleyin. ve Aşağıdaki gibi bir sayfalar karşınıza çıkacak. 

Ad Soyad Mail Adresi Almak (Yandex)

Ben örnek olsun diye alan adını if.net yani ibrahimfirat.net olarak ekledim.

Daha sonra karşınıza yeni ekran çıkacak ve burada alan adınıza ait bilgileri teyit etmeniz istenecek. Yapılacaklar: Alan adını yandex'e deveredebilirsiniz. 

lan adınızın NS sunucusunu değiştirin (Bu işlem, alan adı kayıt şirketinin ya da alan adını satın aldığınız barındırma sağlayıcısının araçlarının yardımıyla gerçekleştirilmektedir):

İlk DNS sunucusu: dns1.yandex.net
İkinci DNS sunucusu: dns2.yandex.net

İkincisi ise: 

En önemli kısım ve yapmanız gereken ayar burası yukarısı o kadar önemli değil isteğe bağlı tabi isteyen uygulayabilir. 

Adım  Alan adının sahibi olduğunuzu doğrulayın seçeneği ile karşı karşıyasınız.

Ad Soyad Mail Adresi Almak (Yandex) 2

Ve en önemli adımlardan bir tanesi ise domaininizin kayıtlı olduğu firma ayarlar kısmından ayar yapmaya geldi. 

Bunun için MX kayıtları atanması gerekecek. Bunlar çok basittir. ben ihs firmasının paneli ile sizlere göstereceğim. 

Aşağıdaki parametrelerle yeni bir MX kaydı düzenleyin:


Alt alan adı — @
Kayıt türü — MX
Veriler — mx.yandex.net.

Öncelik — 10

Yukarıdakileri ayarlara gireceksiniz işlem bu kadar. Aşağıdaki resimde örnek gösterilmiştir. Tamamen aktif olması biraz zaman alabilir. Bazen hatalar alabilirsiniz ara ara deneyin ve deneme yanılma yöntemi ile hatanızın nereden kaynaklandığını bulunuz.

Ad Soyad Mail Adresi Almak (Yandex) 3


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.