-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Film ve Dizi Sitesi Açmak İsteyenlere

ads
ads

Dizi ve Film Sitesi Açmak.


Webmasterların çoğu genel olarak ilk başladıklarında hangi tür site açsam işe yarar yani hangi site daha çok para kazandırır gibi düşüncelere girdiği çok olmuştur. İlk olarak para kazanmayı en sona bırakmak gerekir. Para kazanmak amaçlı açılan herhangi bir site zamanla hiç para kazanamaz. Çünkü niyet belli sadece para kazanmak için açılmış olmalı. Oysaki önemli olan insanlara faydalı bilgiler sunabilmek, kendi alanında hangi alanda iyi ise ona göre bir site açıp insanlar faydalı olduktan sonra ziyaretçisi de bol olur ve zamanla zaten para kazanmaya da başlar.

Para kazanmak için ise ileri zamanlarda Google Adsense reklamlarını sitenize yerleştirisiniz  ziyaretçi sayınıza göre günlük ne kadar kazandığınız da değişmeler olur. Ancak ilk düşünce para kazanmak olmamalı. Büyük siteler ilk olarak normal amaçla, faydalı bilgiler sunmak amacı ile sitelerini açar ve sonra bir bakar ki siteye reklam teklifleri gelir ve para kazanmaya başlar. Siz ilk olarak parayı aklınızın son kısmına bırakın. İyi içeriklerle özellikle özgün içeriklerle sitenizi donatın makaleleriniz anlaşılır ve uzun olsun. Neyse asıl konumuza dönelim!

Film ve Dizi Sitesi Açmak İsteyenlere


Film veya dizi sitesi açmak birçok para kazanma heveslisi olanların sevdasıdır diyebilirim. Çünkü bu siteler oldukça hit alır ve reklam gelirleri de çok olur ancak bu tür siteler illegal olduklarından tespit edildiği zaman zaten hemen kapatılır ve erişim engellenir tabi o zamana kadar kazandığınız haram para size genel anlamda kar olarak döner dini anlamda ise o para zarardır. 

Dizi veya film sitelerine  hiç bulaşmayın uzak durun çünkü telif hakları söz konusu. Bir yapımcı bir film onlarca para harcarken siz sitenizden bedavadan izletmeniz  hiç etik değil. Yapımcının hakkını yemek ve emeği geçen herkesin hakkını ihlal etmiş olursunuz. 

Ancak dizi veya film fragmanları sitesi olabilir buda telif hakkına girmeyen fragmanlardan olmalı. Bazen yeri geliyor fragmanların bile telif hakkı oluyor. Özellikle  film afişleri gibi.  Youtube üzerinden dizinin kendi kanalına ait embed kodu ile alınmasına izin verilmiş ise onları eklemenizde sakınca yok. Çünkü dizi sahipleri videonun fragmanının yayınlanmasını istemese embed kodunu halka açık bırakmazdı. Ama Youtube bile olsa dizinin tamamını yayınlamak da telif hakkına girer bundan kaçınınız. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Sorusu olanlar varsa yorum bölümünden bana iletsinler. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.