-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Site Dışı SEO İçin Sektörel Backlink'in Önemi | Tanıtım Center

ads
ads
Web siteniz için harika şeyler düşünüyor olabilirsiniz. Sektörünüz gerçekten rekabetin yüksek olduğu ancak iyi paralar kazandıran bir kol olabilir. Peki ama siz bu sektörde Google üzerinde nasıl yükselebileceğinizi merak ediyor musunuz? O zaman bu noktada karşınıza SEO çıkıyor. Açılımı Search Engine Optimization olan, Türkçesi arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bu çalışma, hedeflediğiniz kelimelerde ilk sıralarda çıkmanıza yardımcı olur. SEO kendi içerisinde ikiye ayrılır. İkiye ayrılan bu kolları da yine kendi içerisinde gruplara ayırabiliriz. En önemli nokta ise site dışı SEO’dur. Bu noktada da tanıtım yazısı ön plana çıkar. Tanıtım yazısını da yine dallara ayırabiliriz.

Site Dışı SEO İçin Sektörel Backlink'in Önemi | Tanıtım Center

Sektörel Backlink Alarak Hedefinize Ulaşabilirsiniz

Tanıtım yazısı kelime grubundan da anlayabileceğiniz gibi herhangi bir sitenin veya sayfanın tanıtımı anlamına gelmektedir. Burada amaç tanıtımı yapılacak sitenin linklerinin yazıya yedirilmesi ve diğer siteler tarafından paylaşılmasıdır. Bu da sizin için backlink anlamına gelecektir. Site dışı SEO’nun gereklerinden biri budur. Eğer siz kendi sektörünüzle ilgili bir siteden backlink alırsanız etkisi daha yüksek olacaktır. Kesinlikle bu noktada bazı değerlere de dikkat etmelisiniz. En başta seçtiğiniz site için domain authority sorgulama işlemi yapmalısınız. Değerleri iyi olan ve sizin sektörünüzle ilgili bir siteden tanıtım yazısı aldığınızda, sektörünüzle ilgili çok kaliteli sitelerden aldığınız tanıtımlardan çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle sektörel backlink almaya yönelmelisiniz.

Site Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Backlink almak için seçtiğiniz sitenin sizin sektörünüz ile ilgili olması son derece önemlidir. Böyle bir site bulduktan sonra bakmanız gereken ilk değer DA olacaktır. Bundan sonraki değer ise tanitimcenter.com ile page authority sorgulama olacaktır. Eğer değerleri yüksek ise o sitelerden satın alım işlemi yapabilirsiniz. Bu değerler 100 üzerinden her site için belirlenir. Değerleri 30 üzeri olan siteler çok daha iyi konumdadır. Kesinlikle bu konulara özen göstermelisiniz. Ayrıca sektörünüzle ilgili yine site bulamadıysanız, o halde değerleri çok iyi olan sitelere yönelmelisiniz. Örneğin DA değeri 50 ve üzeri, PA değeri 45 ve üzeri olanları seçebilirsiniz. Bu noktada Alexa Global, Alexa TR, Google index, site yaşı gibi değerler de son derece önemli olacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.