-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » VoWiFi Nedir? Kullanma Klavuzu

ads
ads

VoWiFi NE DEMEK? 

VoWiFi, Vodafone ve Turkcell gibi Operatörlerin kullanmaya başlamış olduğu bu özellik hakkında sizlere bilgi vereceğiz. VoWiFi nedir?, ne anlama gelir?, VoWiFi ne demek bu gibi sorularınızın cevabı yazımızda:

VoWiFi Nedir?

Telefonunuzun çekmediği herhangi bir yerde,  örnek olarak bir binanın en alt katlarında sinyalin olmadığı yerlerde HD arama özelliği sunan wifi'nin işleyişi şu şekildedir: Telefonunuz bir wifi ağına bağlı olduğu halde iken sonrasında çekmeyen bir yere gittiğinizde wifi'ye bağlı olduğu süre boyunca ve "VoWiFi" özelliği de etkin halde ise telefonunuzda çok az sinyal alınsa bile hatta ve hatta hiç sinyal olmasa dahi sizlere ulaşmak isteyen insanlar 'VoWiFi ÖZELLİĞİ' ile artık rahat bir şekilde sizlere  ulaşacaklardır. Kısaca özetlersek bağlantınız kesintiye  uğramadan gelen aramalara cevap verme imkanına sahip olacaksınız.

VoWiFi Nedir? Kullanma Klavuzu


vowifi özelliği  hakkında açıklayıcı bilgiyi sizlere verdik ve ek olarak  telefonunuzu uçak moduna alsanız dahi vowifi sayesinde arayan kişi size  ulaşabilecektir. Tabi  vowifi özelliği etkin olması gerekmektedir.

VoWiFi NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR?

Vowifi kullannabilmeniz için  telefon modelleriniz önemli rol oynamaktadır. her telefonda etkinleştirme yapmak mümkün olmayabilir. Kullanabileceğiniz bazı telefon modelleri: "iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE; Samsung S6, S6 Edge, S7 ve S7 Edge; LG G4 ve G5Vowifi özelliğini  kullanmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerek yok ve nasıl etkin hale getireceğinizi ve İphone ve Android cihazlarda bunu nasıl yapabileceğinizi aşağıda açıkladık.

Vowifi etkinleştirme

İphone: 'vowifi özelliğini aktif etmek için' İlk olarak "Ayarlar kısmından devam ederek > Telefon > Wi - Fi ile arama > Bu İphone'da Wİ - Fi ile arama" bölümüne kadar gelerek burada bu kısmı aktif etmeniz gerekiyor. Ve bu kadar basit bir yöntem ile vowifi iphone cihazlarınızda etkinleştirilmiş oluyor. 

Android: 'vowifi özelliğini aktif etmek için' İlk olarak "Telefon > Daha Fazla > Ayarlar > Wi - Fi Araması" bu ayarların açık konumda olması gerekmektedir. Yani bu ayarları açık konuma getiriniz. Bu sayede  "vowifi" özelliğinin etkinleştirmesini yaparak, telefonunuzda  vowifi özelliğini rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Şu zaman itibariyle Turkcell bu hizmete geçmiş  bulunmaktadır. Önümüzdeki zamanlarda ise diğer operatörlerin yani Vodafone, Türk Telekom tarafından da kullanılmaya başlanacaktır. 

Telefonunuzun çekmediği yerde  "Voice Over WiFi (VoWifi)" wi - fi ağına bağlı olmanız gerekmektedir. (bağlı olmadığı zaman kullanmanız mümkün değildir ) Bu şekilde telefonunuzun çekmediği yerde bunu kullanabilirsiniz.

Arama motorlarından gelen aramalar:

samsung vowifi calling nedir, vowifi ne demek, vowifi nasıl kapatılır, Asus, lg, iphone, samsung, htc, vowifi kullanma talimatı, vowifi nasıl kullanılmaktadır, vowifi nedir ve ne işe yarar, vowifi özelliği, vowifi etkileştirme, vowifi nasıl açılır, vowifi özelliği nasıl kullanılır, vowifi etkileştirme iphone vowifi nedir vodafone,  vowifi vodafone, vowifi nasıl kapatılır, vowifi kapatma, vowifi samsung, vowifi turkcell, vowifi destekleyen telefonlar, vowifi samsung s7.

Bir önceki konumuzda ise "Instagram'dan Yepyeni Özellikler (Hikayeler Arşivi Hikayelerde Öne Çıkanlar)" hakkında geniş ve detaylı bilgi içeren bir yazı yazdık. Dilerseniz yazımızı okumak için ilgili bağlantıdan konumuza ulaşabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.