-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Yeni Yılı Karşılayacağınız 5 Şehir

ads
ads
İyi veya kötü geçen bir seneyi geride bırakacağımız ve yeni gelecek yılı coşku ile kutlayacağımız 31 Aralık’ta bambaşka bir deneyim yaşamaya hazır mısınız? Adım adım 2018 yılına yaklaştığımız şu son günlerde hemen herkes yılbaşı planları yapmaya başladı. Kimi evde oturmayı tercih ederken kimi yılbaşı turları ile görmediği yerleri keşfetmek istiyor. Yılbaşında yurt dışını ya da vizesiz yerleri gezmeyi isteyenler bir yana, Türkiye’nin birbirinden güzel şehirlerini görmek isteyenlere özel minik bir liste hazırladım.

Her yıl olduğu gibi yine bazı noktalar tercih listesinin en üst sıralarında olmaya devam ediyor. İşte sizler için seçtiğimiz, yılbaşı turunda gidebileceğiniz en güzel yerler:

1.   Abant, Bolu

Abant ister yaz olsun ister kış olsun özellikle çiftler için sıklıkla tercih edilen bir yer. Şehrin o dayanılmaz karmaşasından kaçmak isteyenlerin veya sevdiği kişi ile romantik anlar geçirmeyi planlayanların hep gitmek istediği Abant’ta huzur dolu bir yılbaşı tatili yapabilirsiniz. Yeni yıla burada girmek isteyenler genellikle doğa yürüyüşleri yaparak önce tabiatın tadını çıkarıyor. Yürüyüş yerine şehrin kendine has faytonları ile de dolaşmak mümkün. Hatta ve hatta bırakın faytonu, güzel bir at gezisine bile çıkabilirsiniz.

Yeni Yılı Karşılayacağınız 5 Şehir


Pırıl pırıl göl manzarası, tertemiz havası ile gelenlerin bir daha ayrılmak istemeyeceği küçük bir cennet adeta. Soğukta içinizi ısıtacak sucuk ekmeği de unutmamak lazım. Yılbaşı gecelerinde özellikle bu civardaki oteller kendi özel eğlence programlarını hazırlıyorlar. Tabi otelden otele değişiklik gösteren programlar genellikle akşam yemeği ile başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam edebiliyor.  Eğer kar yağmışsa Kartalkaya’ya da uğrayabilir ve hem kayak yapıp hem de yeni yılı karşılayabilirsiniz.

2.   Uludağ, Bursa

Yine pek çok kar sevdalısınız ilk tercihlerinden biri de Uludağ olacak. Eğlence merkezleri veya otellerin düzenlediği eğlencelere ek olarak, genellikle insanlar yeni yıl anına o bembeyaz örtü altında soğuğa aldırmadan girmeyi tercih ediyor. Kar üstünde eğlenceli danslar yapan çiftlerden tutun da eğlenceyi her ucundan yakalamaya çalışan küçük çocuklar bile bu yılbaşı kutlamalarının tadına varıyor. Kar üzerinde ateş yakıp dans yapanlar, yeni yılı kar savaşı yaparak kutlayanlar daha aklınıza neler gelebilecekse kişilerin kendi imkân ve isteklerinde kutladığı bu gecede Uludağ’da yeni yılı karşılamaksa apayrı bir deneyim.

Yeni Yılı Karşılayacağınız 5 Şehir


Özellikle eğlence merkezlerinin düzenlediği eğlencelere katılmak isteyenlere uygun fiyatlı yılbaşı turlarına göz atmalarını öneriyoruz. İster ünlü bir şarkıcıyı sahne de izlerken yeni yılınızı kutlayın, ister dans gösterilerinin keyfini çıkarın.

3.   Afyon Termal Oteller

Yeni yılı her yıl kutladığı şekilde kutlamak istemeyenlerin, farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin özellikle son yıllarda daha çok rağbet ettiği yılbaşı kutlama yerlerinden bir tanesi de termal oteller oluyor. Hem şifalı suları ile içinizi ısıtırken hem de doğanın tadını çıkarmayı sevenlerin buluştuğu Afyon termal oteller, kendi içlerinde hem kutlama organizasyonlarını düzenliyor hem de termal kaynaklar bakımından Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri olan Afyon’da farklı olanaklar sunarak unutulmayacak bir yılbaşı gecesi geçirmelerini sağlıyor.

4.   Taksim Meydanı, İstanbul

Her yıl binlerce insanın katıldığı yılbaşı kutlamalarının en hareketlisi Taksim Meydanı’nda oluyor.  Günübirlik İstanbul turları veya yılbaşı turları ile çok uygun fiyatlara konaklayabileceğiniz İstanbul’da bambaşka bir yılbaşı gecesi geçirebilirsiniz. Şehir dışına çıkamayan İstanbulluların veya özellikle yeni yılını İstanbul’da kutlamak isteyenler akın akın bu meydana geliyor.

Biten yılın son dakikalarına kadar istedikleri eğlence mekânlarında eğlenenler yeni yılı hep beraber şarkılar eşliğinde sevinç çığlıkları ile meydanda toplanarak kutluyor. Havai fişek gösterilerinin, konfetilerin geri sayım seslerine karıştığı ve pek çok insanın bu görkemli manzaraya karşı sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendikleri Taksim Meydanı öyle görünüyor ki, daha uzun yıllar görkemli yılbaşı kutlamalarına şahitlik edecek.

5.   Barlar Sokağı, Eskişehir

Özellikle öğrencilerin veya genç çiftlerin tercihi olan Eskişehir, yılbaşı geceleri ziyaretçilerine her geçen sene daha fazla seçenek sunuyor. Birbirinden farklı organizasyon düzenleyen eğlence merkezleri her yaştan ve her şehirden insanı bir araya getiriyor. Diğer şehirlere oranla daha hesaplı olan ve birbirinden keyifli eğlenceler düzenleyen Eskişehir, havai fişek gösterileri altında her yeni yıla bir öncekinden daha çok neşe içerisinde giriyor.


Şehir dışından gelenlerin konaklama konusunda sıkıntı yaşamadığı da bir gerçek. İster son derece lüks bir otelde konaklayıp yılbaşı eğlencenize burada başlayın, ister pansiyonda kalın isterseniz de ailece rahat edebileceğiniz bir apart daire kiralayın. Birden fazla seçenek sunarak her bütçeye uygun eğlence programlarının olduğu Eskişehir’de her köşe başında sizi farklı sesleri ve tınıları ile karşılayacak sokak sanatçıları eşliğinde de kutlamalara devam edebilirsiniz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Yılbaşı gecesi Eskişehir'de olacağım. Üniversite şehrinde arkadaşlarla güzel bir yılbaşı geçireceğim. şimdiden rezervassyonu yaptırdık.

    YanıtlaSil
  2. Yılbaşını Türkiye'de geçirmek saçmalık. Yurtdışı planı yaptık biz. Türk insanı yılbaşı kutlamayı bilmiyor.İçmesini de...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.