-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Aile İçi Adalet

ads
ads
Ailenin hayatımızda çok önemli bir yeri vardır.  Aile içinde özellikle  çocuklar arasında adaleti sağlamak her zaman için kolay olmayabilir. Fakat aile reisi iseniz bunu yapmak ve adaleti sağlamak zorundasınız. Çocuklar arasında adalet sağlanmazsa ortaya huzursuzluk gibi durumlar çıkabilir.  Bu sebeple bu olaya çok dikkat etmek gerekir. 

Aile  İçi Adalet


Numan b. Beşir (r.a) şöyle anlatmaktadır:

Babam bana bir bağışta bulundu. Sonra şahit tutmak için beni alarak Kainatın Efendisinin yanına  (Resulullah'a ) götürdü ve "Ya Resulullah! Şahit ol ki Nu'man'a  malımdan şunu ve şunu bağışladım" dedi. Bunun üzerine  Sevgili Peygamberimiz (a.s.v) "Oğullarının hepsine Numan'a bağışladığın kadar bağışta bulundun mu?" diye sordu. Babam 'Hayır' cevabını verdi.

Bunun üzerine Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem) "Öyle ise buna benden başkasını şahit yap" buyurdu ve "Oğullarının sana iyilik yapma hususunda eşit olmalarını diler misin?" diye sordu. Babam 'Evet' cevabını verdi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "O halde bu şekilde olmaz! Allah'tan korkun ve çocuklarınızın arasında adil olun! buyurdu. 

Görüldüğü  gibi  adil olmak çok önemlidir.  Aksi halde bu durum çok değişebilir. Zaten bu konuyu fazla uzatmaya gerek yok.  Peygamber  Efendimiz kısa ve öz konuşarak çok geniş anlamlı sözler söylemiştir. Bu da bizlere örnek olsun ve aile içinde adaletli olmamızı sağlasın ve çocuklarımız arasında ayrım yapmamak lazım. Birine ne veriliyorsa diğerine de ondan vermek kimseyi üzmemek, kalbi kırık şekilde bırakmamak lazımdır. 



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. adalet aslında hayatın her alanında gerekli ve şarttır. adaletin olamdığı yerde huzursuzluk ve kargaşa baslar

    YanıtlaSil
  2. Çocuğa adalet kavramını ailede öğretmek lazım ki ileride buna göre geliştirsin kendini

    YanıtlaSil
  3. Hayatın her aşamasında adalet önemli. Aile de buna dahil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adalet hayatın her yerind eolmalı. yanlızca bir noktaya toğunlaşmamak gerek. tüm hayata yaymalı

      Sil
  4. Çocuklarınız arasında ayrım yapmayın. Onları ayırt etmeden adil şekilde karar verin. İLeride onun da adil bir insan olmasını sağlarsınız.

    YanıtlaSil
  5. Aile içinde adaleti sağlayamayan anne babalar ileride adil olmayan bir toplumun oluşmasına neden olurlar.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.