-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Beklenen

ads
ads
Her ne kadar yalnız doğup yalnız ölsek de insan hayatta kalbine mukabil bir kalp ister. İnsan ne kadar nefsine düşkün bencil bir olsa da yine de bir şeyler paylaşacağı bir eş, bir yoldaş, bir sırdaş ister. Onunla ne zaman karşılaşacağını onunla ne zaman tanışacağını merak eder durur. Başını yastığa koyduğu an onun hayalini kurarak uykuya dalar ya da hiç uyku tutmaz. Beklemek zordur sabır ister ama bir o kadar da insanı mutlu eden ruhuna lezzet katan bir haldir. Bir de neyi beklediğini bilirsen lezzet kat ve kat daha artar. Çünkü beklediğin insan bir anda hayatına merkez olur, yarım hayatına bütün olur. Hayatının yap bozuna parça olur eksiğini tamamlar, gündüzüne güneş olur aydınlatır gecene ay olur parlatır yani sadece sen iken o gelir ve biz olur çıkarsın. Boş bir beden iken ruh olur sana, can bulursun. Sen kelime iken o sana mânâ olur. Artık bundan sonra iki kişilik bir hayat yaşamaya başlarsın. Belki de hiç gelmeyecektir bilemezsin ama yine de beklemek güzeldir o ümit ile yaşamak hayata anlam katar.

Beklenen


İnsan hep bir bekleyiştedir zaten. En büyük bekleyiş bu olsa gerek. Hayat boyu beraber olabileceği bir yoldaşı. Bu bekleyiş zordur lakin. Sevgi ister, emek ister, muhabbet ister ve en önemlisi sadakat ister. Beklediğinin nasıl olmasını istiyorsan sende beklerken öyle olmak zorundasın. Eğer bunlar olursa bunun adı bekleyiş olur. Ne güzel demiş Üstad Necip Fazıl;

Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar.

‎Ne kadar uzun beklerseniz bekleyin ama asla vazgeçmeyin vazgeçerseniz artık hayat sizin için bitmiş demektir. Yaradanın emanetini bekleyin, unutmayın HAYAT BEKLEMKTİR.

Allah'ım bir bekleyiş içinde olanlara beklediklerini nasip et.
Hz. Yakub (a.s.)


https://mobile.twitter.com/dnztsk_89

Yazar Hakkında: Deniz Taşkan İslami konular hakkında kendine  özgü yazılar yazmaktadır. Kendine ait birçok makalesi bulunmaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. ncip fazılı bu yazıyla böylesine güzel bir şekilde kaynaştırmışsınız cok güzel olmuş okurken keyif aldım..

    YanıtlaSil
  2. oldukça keyifli ve akıcı bir anlatım olmuş beğendim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.