-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Dünyadaki İlkler 5 Tane İlginç Buluş

ads
ads

Dünyada çıkarılan 5 tane ilginç bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz:

Dünyadaki İlkler 5 Tane İlginç Buluş


1. Ticari amaçlı olarak ilk ciklet (sakız) 1848 senesinde "John Curtis" evinde bulunan bir sobanın üzerinde üretti ve ticari olarak satışa sundu.

2. Yangın söndürücü günümüzünde en önemli buluşlarındandır. İlk yangın söndürücüyü bulan kişi 1734 yılında Alman fizikçi M. Fuches tarafından icat edildi.

3. DÜnya genelinde ilk çizgi film 1906 senesinde yapıldı. Çizgi filmin ismi ise "Humerous Phases of Funny Faces"

4. Bisiklet'in icat edilmesi 1839 yılında İngiltere'nin Dumfries bölgesinde , Courthill kasabası demircilerinden Kirkpatrick Macmillan tarafından yapıılmıştır.

5. Tükenmez kalem ilk kez 1938 yılında Macar heykeltıraş ve gazeteci Lasalo Biro tarafından icat edildi.

Bir önceki En5 Konumuzda "Cildiniz için 5 Öneri" 5 madde içeren hem En5 hemde sağlıkla ile ilgili güzellik kategorisinde yer alan konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. tükenmez kalemin bu kadar geç icat edildiğini bilmiyordum baya bir şaşırdım açıkcası.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.