-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Güzel Bir Örnek

ads
ads
Osman b. Maz'un'un eşi, Rasulullah'ın (s.a.v) eşlerinin yanına gelmişlerdi. Ancak hali perişan, elbiseleri ise kötü durumdaydı yani adeta paçavraya dönmüştü. Peygamber  Efendimiz'in (s.a.v)  Hanımları "Bu halin ne? Sana ne olmuş böyle?" dediler.

"Kocam geceleri sabaha kadar namaz kılıyor, gündüzleri oruç tutuyor (ve bu yüzden benimle ilgilenmiyor)" dedi. Bu durum Efendimiz Muhammed Mustafa (sallalahu aleyhi vesellem)'e iletildi. 

Kainatın Efendimizi Hz. Muhammed (a.s.v), Osman b. Maz'un'la karşılaşınca ona kızdı ve,

"Ben senin için güzel bir örnek değil miyim? Hiç şüphesiz ben, sizin Allah'tan en çok korkanınız ve O'nun hudutlarına en çok riayet edeninizim." buyurdu. 

Bu durumdan bir süre sonra Osman b. Maz'un'un eşi Peygamber  Efendimiz (s.a.v)'ın hanımlarının yanına güzel ve iyi giysilerle hoş kokularla gelmeye başladı. 

Evet  Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem), bizlere en büyük örnek ve örnek almamız gerekmektedir. Yaşantısı, sünnetleri vb. ne varsa uygulamamız gerekir. Evet  O'da bir insandı bizler gibi yaşardı. Uyurdu, namaz kılardı, oruç tutardı, evlenirdi ama  hepsini ölçülü şekilde yapardı. Bu zamanda Peygamberimiz (s.a.v) şu zamanda yaşamış olsaydı bizlerin yüzüne bile belki de bakmazdı. Görüldüğü üzere bu durumda ona kızdığı söylenmekte ve bizim bu kötü halimizi  görse idi acaba  ne derdi.  Ve bizim O'na bakacak yüzümüz acaba olur muydu? Bu sebeple her yönümüzle Son Peygamber olan Kainatın  Efendisi olan Hz. Muhammed (a.s.v.)'e uymak zorundayız.


Güzel Bir Örnek



Onun gibi olmaya  çaba göstermeliyiz. En azından 5 vakit namazı kılmak gücünüz yeterse teheccüd namazı kılmak ve bunun gibi bazı nafile ibadetleri yapmak, Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmaya özen göstermek, sadaka vermek, yetimi sevmek, başını okşamak, selamı yaygınlaştırmak, tanıdık tanımadık insanlara selam vermek, selam almak, fakirlere yardım etmek, sünnetlere yapışmak ve bırakmamak, sürekli tövbe etmek, Şehadet getirmek, salavat çekmek (Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammed) elimizden geldiği kadar ahiret için çalışmak ancak dünya işlerini tamamen bir köşeye atmamak kaydı ile. Yetecek kadar kazanmak ve çok para hırsını kalbimizden çıkarmak gerekir. Bunun gibi birçok örnek verebilirim. Ama bunlardan bir kaçını yapsak bile bize yeterli olabilir. Allah için sevmek lazımdır. Çünkü kişi sevdiği ile beraberdir. Bu yüzden iyi insanları sevmeli en çok Allah (C.C.) sonrasında Peygamber'imizi (s.a.v.) sevmeli ve devamında anne baba, çoluk, çocuk akraba, arkadaşlar gelmektedir. 

Allah için sevmenin önemini bir önceki yazımda anlatmıştım okumanızı tavsiye ederiz. 

Son sözler:  Peygamberimiz bizim önderimiz ve örnek almamız gereken şahsiyettir. Büyük veliler her zaman Efendimiz (a.s.v) örnek almış ve 4000 küsür sünneti yerine getirmeye gayret etmişlerdir. İslam için hizmet ise daha da önemlidir. Bu sayede insanın derecesi kısa zamanda artar ve manevi makamlara erişilebilir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. oldukça etkileyici bir olaymış hiç haberim yoktu önceden teşekkür ederim paylaşımınz için

    YanıtlaSil
  2. hepimizin örnek alması gereken kişi bellidir oda kainat peygamberidir..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.