-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNDAN KURTULMANIN YOLU

ads
ads

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?


İdrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riski genelde fazladır. Kişi hayatında bir kere dahi olsun bu rahatsızlığa yakalanmış olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu insanı oldukça rahatsız eden bir durumdur. Tıptaki ismi "sistik" olarak bilinmektedir. İdrar yoluna bağlı iltihap genel olarak kış mevsimlerinde karşımıza çıkmaktadır. Bunun nedenleri arasında havanın çok soğuk olması ve soğuğa dikkat etmemek ve bu nedenle de ayaklarımızı soğuk yere basmak veya oturmak neticesinde ortaya çıkabilmektedir. 

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNDAN KURTULMANIN YOLU


İdrar yolu enfeksiyonu çoğunluk olarak bayanlarda daha sık görülür erkeklere oranla. İdrar yolunun iltihabına iyi gelen bazı gıdalardan bir kaç tanesi ise soğan suyu kürü, maydanoz kürü gibi bitkilerin faydaları vardır. ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam ediniz. 

İdrar yolu enfeksiyonun oluşum nedenleri nelerdir?


İdrar yoluna bulaşan herhangi bir virüs veya bir bakteri sonucu idrar yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Fakat çok nadir durumlarda olsa da mantar sebebi ile de bu durum meydana gelebilmektedir. 

İltihaplı hücreler çoğalarak yayılır ve idrar yolu enfeksiyonu şiddetini artırabilir.  Yukarıda belirttiğimiz gibi kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riski erkeklerde daha az kadınlarda daha sık rastlanmaktadır. Peki bu iltihaplı hücreler nasıl oluşur? İşte sebepleri:

  • Böbrek taşı
  • Mantara bağlı enfeksiyonlar
  • iltihaplı idrar yolu enfeksiyonu
  • Viral enfeksiyonlarında dahil olduğu durum
  • Cinsel temas ile bulaşan hastalıklardan bazılarında
  • Tüberküloz idrar yolunda oluşan kısmı
  • Erkeklerde ise prostata bağlı bazı nedenlerden kaynaklı bu enfeksiyonlar oluşabilmektedir. 

İdrar yolu Enfeksiyonu Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?


Bunu anlamak oldukça basittir. Bunları sizlere kısa ve öz biçimde sıralayacağız. 

  • Günde 3 - 5 kez idrara çıkıyorsanız normalde ve zaman sonra bu idrar çıkma durumu daha sık hale geldiyse idrar yolunda iltihaplanma meydana gelmiş olabilir. Tabi bu durum sadece bunla ilişkili de olmayabilir.
  • Sürekli idrar varmış hissi yaşamak
  • İdrarınızı yaparken, acıma veya yanma hissi oluşması. Genelde yanma belirtisi görülmektedir.
  • Zorlu şekilde idrar yapmak ve buna bağlı ağrı
  • İdrar renginde değişme çok koyu kırmızıya yakın veya pembe renkte olan
  • Nadirde olsa kanlı şekilde idrar yapmak
  • Ağrıların ara ara olması da buna bağlı nedenler arasında yer alır. 

İdrar yolu iltihaplanmasının çeşitleri hangileridir?

İdrar yolu enfeksiyonu çoğunlukla "üretra, mesane veya böbreklerde oluşabilmektedir. Genel olarak üretra yahut mesanede meydana gelen iltihap tedavi edilmediği zaman böbreklere sıçrayabilir ve zarar görebilir."

  • İdrara çıktığınız zaman yanma durumu çıkıyorsa genellikle üretra da başlamış demektir. 
  • Aynı şekilde yanma hissi ve kasıklarda basınç, ağrı oluyorsa mesanede oluşmuş anlamına gelebilir ve bu durumlarda kanlı idrar da görülebilir.
  • Eğer bu iltihap böbreklerinizden herhangi birinde oluşmuş ise belirtisini daha farklı şekilde göstermektedir. Bunların arasında, mide bulantısı, kusma, ateş basması veya sırt bölgesinde yanma ile kendini belli edebilir. Bunlar genel belirtilerdir. Her insanda bunlar görülecek diye bir kaide yoktur. Bunun için eğer idrar yolu enfeksiyonundan şüphe ediyorsanız mutlaka bir hekime müracaat etmeniz gerekir. Kısa ve etkili yöntem ile tedaviniz olsun. Korkulacak bir durum yok tedavisi oldukça basit ve kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz ve her zaman erken teşhis çok önemlidir. Bu sebeple sağlığımıza her zaman dikkat etmemiz gerek. Bizim en büyük sermayemiz kuşkusuz sağlığımızdır. Ancak bizler tamamen hasta olmadan doktora falan giden bir millet değiliz bu yüzden en azından bir kontrol yaptırmak sizin için çok iyi olacak ve kendinizi de rahat hissedeceksiniz.

İdrar  yolu iltihabına iyi gelenler nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? bunu açıklamadan önce dediğimiz gibi ilk önce doktora gitmeniz en kestirme yoldur yok eğer ben gidemem, gitmem derseniz bunun için bazın bitkiler de işe yarayabilir.

  • Hayatın her zamanında su içmek insan sağlığı için önemlidir. İdrar yolu iltihabı içinde su vazgeçilmezdir. Bu nedenle çok bol su içmeniz tavsiye edilir.  Bu sayede iltihap su ile birlikte daha rahat şekilde vücuttan atılabilir.
  • Limonu belki sevmeyebilirsiniz ama limonlu su iltihaba iyi geldiği bilinir. Bunun için ortalama 1 litre suyun için bir adet limonunun suyunu sıkın. Ve bu duyu gün içinde için hem su içmiş olursunuz hemde limonun faydalarından sağlık kazanmış olursunuz.
  • Bunun haricinde diğer bir yöntem ise elma sirkesi kullanmaktır. Bunun için yapmanız gereken.
Bir bardan su hazırlayın ve içine bir tatlı kaşığı bal ekleyin, bir yemek kaşığı elma sirkesi de ilave edin ve limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Bu karışımı yapın ve için. Bu karışım ortalama  3 veya  4 gün zaman aşımınca içilebilmektedir. bunu düzenli olarak sabah ve aksam olmak üzere günde iki kez tüketmeniz yerinde olacaktır. 

  • Sarımsak birçok derde devadır. Bunun içinde sarımsak suyu kullanabilirsiniz.
  • Papatya çayı iltihaplara da iyi gelmektedir. Papatya çayını hazırlamak için ilk olarak bir miktar suyu kaynatın ve kuru papatya yapraklarını içine atın ve demlenmesini bekleyin ortalama 15 dakika sürmesi iyidir.  Sonrasında iyice süzün bir bardağa  doldurun ve güzelce için. Papatya çayının birçok faydası vardır. Bir sonraki konumuzda onunda faydalarından bahsederiz. Papatya böbreklere ve mesaneye de iyi gelmektedir. 
  • İltihaplara iyi gelenler arasında kızılcık suyu da vardır.
  • Yemeklerinize yaban mersini ekleyin ve faydalarını görün.

İdrar  yolu iltihabı için bazı bitkisel kürler hakkında:


Karnabahar çok şifalıdır. Bu sebeple iltihaplara da iyi gelmektedir. Karnabaharı kullanmanızı gerektiren sebeplerden biri ilthabı kronik olarak  yaşıyorsanız karnabahar kürü kullanınız. 

Yapmanız gerekenler: 1 veya 2 bardak su kaynatın ancak içme suyundan olsun. Karnabahardan bir kaç tutam alarak parçalar ayırın ve kaynamakta olan suyun içine atınız. Hafif ateşte bunu kaynatın. Yani haşlayın. takriben 6 dakika falan sonra ocaktan alın ve bunu süzün. Bu suyu tok iken de aç iken de içmeniz mümkündür. 

Bu kürü yedi gün boyunca sabah akşam olmak üzere hazırlayınız. Sonrasında 3 gün ara veriniz ve yedi gün daha devam ediniz. Ve sonra sonlandırınız. Bu kür kronik iltihabı olanlara çok iyi gelmektedir. 

Aynı zamanda maydanoz kürü de kullabilirsiniz ve bunun dahilinde maydanoz suyu da iyi gelmektedir. 

İdrar  yolu enfeksiyonundan kurtulma yöntemi:

Yukarıda belirttiğimiz alternatif yöntemler haricinde diğer yöntemler ile de idrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak mümkündür. Bunlar sırasıyla şöyledir.

  • Çok su içmelisiniz bu sebeple bakteriler daha çabuk vücuttan çıkar
  • Eğer ağrınız varsa bir sıcak su torbası hazırlayarak ağrıyan bölgenize uygulayınız.
  • Hastalığınız olduğu dönemlerde baharatlı gıdalardan bir süre uzak kalın.
  • kahve, çay, asitli içeceklerden uzak durunuz. 
Bu saydıklarımız sizi rahatlatacaktır. Bir idrar yolu iltihabına yakalanmamak için neler yapabilirsiniz  bunları da bilmenizde fayda vardır.

  • Çıplak ayakla gezmeyin. Soğuk aylarda ayaklarınıza dikkat edin soğuk yerlere basmayın bir terlik veya kalın bir çorap giyin.
  • Soğuk taşlara veya yerlere oturmaktan kaçının
  • İdrar ihtiyacınız geldiği zaman bunu tutmak yerine hemen idrarınızı yapın bekletmeyin.
  • Çok çok bol bol su için
  • Ara ara duş alın ve temizlenin.
Bunlar sadece sizlere önerebileceğimiz yöntemlerdir. En iyi yöntem tabi ki bir hekime görünmek ve en kısa yoldan bu hastalıktan kurtulmaktadır. Geçmiş olsun.

Bir önceki şifalı bitkiler içerikli konumuzda "Çay Ağacı Nedir? Faydaları Nelerdir?" çay ağacı yağının birçok faydasının yer aldığı detaylı yazımızı okuyabilirsiniz.

Google Aramaları:

idrar yolları enfeksiyonu bitkisel tedavi
idrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi
idrar yolu enfeksiyonu antibiyotikleri
idrar yolları enfeksiyonu ilaçları
idrar yolu enfeksiyonu kadınlar kulübü
erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu
idrar yolu iltihabı ne iyi gelir
idrar yolu enfeksiyonundan kurtulmanın yolları

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. sıkıntılı bir hastalık çok çekmiştim zamanında neyseki şu an durumum iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cok atesli geven bir rahatsizlik. Bol su tuketmek gerekiyor. Hatta kurtulunca bile

      Sil
  2. idrar yolu enfeksiyonu cok kotu bir durum. özelikle erkeklerde ağır geciyor. kandaki crp değeriniz fırlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emin olun bayanalrda da ağır geçmekte. en iyisi bol su tüketmek ve soğuktan korunmak

      Sil
    2. kesinlikle. cok zor ve isten gucten sizi dusuren bir durumdur

      Sil
  3. çok zor gecen bir sürec. idrar yollarında yanma ve yangı oluyor. insanı surunduyor. ateşte cabası

    YanıtlaSil
  4. oldukca atesli ve halsiz gecen bir donem. uzun sre ilac tedavisi ardından duzeliyorsunuz ancak tekrarlayabilir

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.