-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Kablo olmadan Bilgisayardan Telefona Aktarım Yapmak

ads
ads

Kablosuz Pc'den telefona veri nasıl taşınır?


Genel olarak bilgisayardan veya telefondan bilgisayara veri aktarım yaparken USB kablosu kullanırız. Bazı durumlarda bu kablo yanımızda olmayabilir ve veri aktarımı yapmak gereksinimi duyduğumuz zaman bunu nasıl yapabiliriz?

Tabi ki her şeyin bir çaresi vardır. Veri aktarımı yapmak için bu konumuzda pc'den telefona kablosuz aktarma nasıl yapılır? detaylı şekilde açıklamalı biçimde anlatacağız. Yazımızı okumaya devam ediniz.

Çağımız teknoloji  çağı ve neredeyse en üst seviyeye çıkmış durumda gibi gözüküyor veya çıkacak gibi. Bu nedenle artık insanlar da sanallaştı hepsi akıllı telefonlarla birlikte haşır neşir olarak zaman geçirmekte, bilgisayar, tablet, android, İOS, laptop gibi cihazlar artık günümüzün vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. 

Kablo olmadan Bilgisayardan Telefona Aktarım Yapmak


Tabi  bu çağ bunu gerektiriyor ve vazgeçmek ne mümkün. Ancak bazı durumlarda ise  İnternetsiz hayatın tadı da bir başka yeteri kadar sosyal olmaya çalışalım konuma girmeden bu açıklama yapmaya gereksinimi duydum. Kendimizi kaptırmayalım. Gerektiği gibi  faydalı yerlerinden yararlanıp faydasız bölümlerini unutun. Örnek olarak araştırma yapabilirsiniz. Saatlerinizi, günlerinizi  sosyal medyalarda geçirmek yerine ailenizle arkdaşlarınızla geçirin diyeceğim ama ne yazık ki onlarda sanal alemde. Tabi bu durumda onlarla iletişim halinde oluyorsunuz ama yüz yüze olmasa da  sanal alem üzerinden oluyor bu da insana zamanla asosyallik durumu getirebilir. Bunlardan kaçınmak lazım.  Her neyse konumuza dönüyoruz. Kablosuz veri aktarma bilgisayardan telefona nasıl yapılacak?

Kablo kullanmadan verileri aktarın

  • Online mesaj gönderme uygulamaları
Telefon üzerinden kullanmakta olduğunuzu facebook, messenger, skype vb. gibi  anlık mesajlaşma uygulamaları dosyaları gönder veya al ile herhangi veri içeren  dosyaları göndererek veya alarak cihazınızda kayıt altına alabilmektesiniz.

  • Mail yolu ile:
Akıllı telefonlarda en etkili yöntem mail yolu ile dosya ve veri göndermektir.  Resim, müzik yahut herhangi  belgeleri bilgisayarınızda telefonda tanımlı kullanmakta olduğunuz herhangi e - posta adresine göndererek sonrasında telefonunuza  gelecek olan  mail adresinden kayıt etmek şartı ile bu gelen belgeler telefonda kayıt altına alabilirsiniz.

  • WhatsApp ile:
Bazen dosyaları göndermek, telefona eklemek zor olduğu için en kolay yöntem  şekli;   web.whatsapp.com sitesi sayesinde  herhangi bir kullanmadığınız telefon numarasına gönderin ve telefondan bu sohbet penceresi üzerinden telefonunuza kayıt edin. Gayet başarılıdır. Bunu yapmanızı tavsiye ederiz.

  • Bulut teknolojisi ile:
Yandex.disk , Google Drive ve bunun gibi  bulut teknolojisinden yararlanabilirsiniz. Hem hızlı hemde kolay olur. 

Ve son olarak bu işlemi gerçekleştirebileceğiniz en basit yöntemlerden biride kablosuz bağlantı ile veri aktarımını "Bluetooth" ile yapabilirsiniz. 

Görmüş olduğunuz gibi birçok seçenek önümüze çıkmaktadır. Hangisi ile yapmak isterseniz aynı sonuca varırsınız ancak size hangisi kolay gelirse onu seçmenizde fayda vardır. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. kablosusz veri aktarımı çok işime yarıyor özellikle akşam işten eve gelince

    YanıtlaSil
  2. vayy bu çok işime yaradı teşekkürle kablo olmadan artık bilgisayara veri aktarabiliyorum

    YanıtlaSil
  3. bulut teknolojisi baya hayat kurtarıyor her konuda ve diğerlerine göre daha hızlı geliyor bana

    YanıtlaSil
  4. ben kablosuz aktarım gerektiğinde dosya boyutu normal seviyedeyse mail ozelliğini kullanıyorum. ama bazen cok yuklu oluyor ozamanda eski usul blootothe devreye giriyor

    YanıtlaSil
  5. Kablosuz aktarim yavas oluyor. En iyisi yinede kablo ile aktarim. Ama kabloda yer isragi olusuyor

    YanıtlaSil
  6. Teknoloji ilerledikce daha ne cok kolay seyelr cikacaktir. Gunumuzde kabliyla yapilan isler ilerde kablosuz cok pratik olarak yapilacaktir

    YanıtlaSil
  7. çok faydalı bir bilgi oldu bu sayede artık kabloya ihtiyacım yok

    YanıtlaSil
  8. birinci tercihim kablo olsa da, bulamadığımda ben genelde bluetooth'u tercih ediyorum. mail ve whatsapp hız olarak daha verimsiz oluyorlar.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.