-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Rektum Nedir? Ne Anlama Gelir?

ads
ads

Rektum Nedir?


Rektum sindirim sistemimize bağlı olarak dışkının kısa bir süreliğine depolanmasına yarayan bir parçadır. 

Rektum Nedir? Ne Anlama Gelir?


Bağırsak hareketleri insandan insan değişmekte olup ortalama olarak genelde  haftada üç defa bu sıklık tekrarlanmaktadır. Sindirim sistemi birçok aşamadan oluştuğu gibi bunlardan bir tanesi de vücudumuzda biriken henüz sindirilmemiş olan bazı artıkları ve gıda ürünlerinin atılmasını sağlayan aşamadır.  Tam da bu aşama da rektum alt parçası devreye girer. 

Rektum hakkında bilgi

Sindirim kanalının sigmoid fleksuradan devam ederek anüse kadar bağlı  olan parçaya rektum ismi verilmektedir. Bununla birlikte anüste son bulan kalın bağırsağın en  son bölümü olarak da bilinmektedir.

Rektum Ne İşe Yarar?

Dışkılama olmadan öncede dışkılamayı bir süreliğine depo etmektedir. Gıdaları tükettiğimiz zaman sindirim sistemi devreye girer ve bu sırada vücutta biriken bazı atıklar sayesinde rektum devreye girerek bu atıklar dışkı şeklinde rektum ismi verdiğimiz alanda birikirler. İşte rektumun fonksiyonu dışkılama esnasına kadar bunları orada depolamaya yaramaktadır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Depoalama olarak tanımlaak pek doğru olmaz sanki. Daha çok çıkış yolu demek daha uygun olabilir

    YanıtlaSil
  2. Kalın bağırsakla anüsün birleştiği bölüm diyebiliriz aslında.

    YanıtlaSil
  3. Haftada üç kez'den kasıt iki gün bir çıkmak mı oluyor? Sağlıklı olan bu mu peki?

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.