-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Diş Sağlığınıza Dikkat Edin!

ads
ads

Diş Sağlığınız hakkında doğru bildiğiniz 5 Yanlış


Ağız ve diş bakımı sağlığımız için en önemli etkenlerden biridir. Bunun dışında sağlıklı dişler ile sosyal ortamlarda daha rahat olabilirsiniz. Bakımsız dişler kişiyi hem rahatsız eder hemde çevresindeki kişileri rahatsız eder. Bundan dolayı birçok kişi doğru bildiğini sandığı kulaktan dolma bilgilerle sağlıklı dişlere kavuşacağım derken dişlerinde hasarlara neden olabilecek 5 yanlışı sizlere sıralayacağız.

Diş Sağlığınıza Dikkat Edin!


1.)  Diş ipini kullanan kişiler oldukça azdır. Bunun bazı nedenlerinden biri diş ipinin diş etlerine zarar vermesi, kanatması ve dolguları zedelemesinden dolayı bazı kimselerde doğru sandığı bilinen yanlıştır.

* Doğru olan ise, diş ipi diş eti aralarına ve dolguların derinliklerine dahi rahatlıkla girebildiği için çok iyi bir temizleme meydana getirmektedir.

2.)  Ağız kokusu birçok kişinin rahatsızlıklarındandır. Halk arasında, sakız, gargara veya pastil gibi ürünlerin kullanılmasının kesin kokuyu gidereceğine dair doğru bilenen yanlıştır.

* Doğru olan, Ağızdaki kokunun nedeni düzenli fırçalanmayan, bakımsız ve bazı iltihaplardan dolayı oluşan bakteriler neden olmaktadır. Yukarıdaki çözümler kesin sonuç vermez geçici olarak kokuyu giderebilir ancak sonuç olarak ağızdaki bakterilerden oluşan kokuyu tamamen gidermez. Bunun için düzenli diş hekiminize bakım yaptırmanız yada dişlerinizde herhangi bir sorun çıkmadığı halde koku varsa bunun nedeni detaylı şekilde araştırılmalıdır.

3. ) Diş taşlarının temizliği ile ilgili bilnen yanlış, temizlendiği zaman çok kısa süre içinde tekrar oluşacağına dair doğru sanılan yanlış kulaktan dolma bilgi vardır.

* Doğru olanı: diş taşlarınızı temizlettikten sonra  düzenli ve hekiminizin önerdiği biçimde bakımı gerçekleştirirseniz diş taşının oluşmasının önüne geçmiş olursunuz. Diş taşları bakımsız ve düzenli olmayan, bilinçsiz uygulamalardan oluşabileceğini de unutmayın.

4.) Diş beyazlatma ürünlerinin tümü  kullanılabilir söylentisi doğru bilinen yanıştır.

* Her insan dişlerinin beyaz olmasını ve sağlıklı görünmesini ister ancak bunu bir diş hekimi gözetiminde gerçekleştirilmesi gerekir. Kulaktan dolma bilgilerle ve ürünler bunu yapmanız sakıncalıdır.

5. ) Hamile olan kişilerin dişleri her ne kadar sağlıklı olsa da çürümeye muhtaçtır yanlışı.

* Hamilelik zamanında diş hekiminizin kontrolünde düzenli bakım ve  3 - 6 arasında yapılan incelemeler ile bu sorunu halledebilirsiniz. Hamilelik dönemi boyunca yapılan iyi bir ağız ve diş bakımı problemlerle karşı karşıya kalmanızı engelleyecektir.

Bir önceki En5 içerikli konumuzda sağlıkla ilgili detaylı bilgiler edineceğiniz ilginizi çekecek konumuza göz atabilirsiniz "Açıklanamayan 5 Gizemli Olay"


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. uzun süredir dişci yolu gormedim. umarımda gormem ama bir zamanlar neredeyse her ay bir sorunum cııyordu

    YanıtlaSil
  2. diş sağlığı cocukluktan olunceye kadar dikkat edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. ağrı baslayınca ne demek isitediğimi anlarsınız

    YanıtlaSil
  3. Dişi ipi bende kullanmıyorum ya aslında fiyatı filanda çok uygun.

    YanıtlaSil
  4. dişler önemlidir. Kaybettikten sonra anlıyorsunuz kıymetini. Takma dişle hayat bitmez

    YanıtlaSil
  5. Dişleri fırçalamanın yanında doğru fırçalamak da çok önemli. Bu konuda da mutleka doktorunuzdan öneri alın

    YanıtlaSil
  6. Ağız kokusundan çok rahatsız olurum Kendi rahatsız olduğumu başkasına yaşatmamak içinde diş sağlığıma önem veririm.

    YanıtlaSil
  7. Ağız bakımı bir şekilde yapılabilir ancak diş en ciddi sorunlardan biri bence. ne kadar dikkat etsemde bir türlü istediğimiz görüntü oluşmuyor. Cerrahi müdahale ile bende çözüm arayacağım.

    YanıtlaSil
  8. diş bakımı gerçekten çok önemli kendinizden ziyade etrafınızdaki insanlar için de oldukça önemli bir konu.

    YanıtlaSil
  9. Ağız sağlığı önemli düzenli bakılmazsa bir zaman sonra sorunlar peş peşe geliyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.