-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Gönüllere Ferahlık Veren İnşirah Suresi

ads
ads
İnşirah Suresi, kalp ve gönüllere ferahlık, tahammül genişliği ve ruhi sevinç veren bir suredir. Şerh suresi olarak da isimlendirilen, Duha suresinden sonra nazil olan ve 8 ayetten müteşekkil bu surenin bir çok fazileti vardır. Konuya girişte belirttiğimiz üzere gönül darlığında, sıkıntı durumlarında okunmasında fayda görülen surelerdendir. Zira bu surenin, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in maruz kaldığı sosyolojik ve psikolojik sıkıntılar karşısında kendisini ve fakirlikten aşağılananları teselli etmek gayesiyle indirildiği düşünülmektedir. Kaldı ki surenin başında Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e hitaben “Senin göğsünü açıp genişletmedik mi?” ayetiyle kendisine sıkıntı veren maddi ve manevi ağır yükün üzerinden kaldırıldığı bildirilmektedir.

Gönüllere Ferahlık Veren İnşirah Suresi


Halk arasında Elem Neşrah olarak da bilinen bu sure ile ilgili detayları, bu sureye özel kurulan inşirah suresi sayfasından öğrenebilirsiniz. Bu sayfada; Elem Neşrah Leke ne demektir? İnşirah Suresinin ezberlenmesi ile ilgili çalışmalar, surenin faziletleri ve çeşitli tefsirlerini bulmanız mümkün olacaktır.

Gönülleri açan, ferahlamaya vesile olan bu surenin bir takım faziletleri vardır. Bunları maddeler halinde aşağıya çıkarıyoruz:

- Bunalar, sıkıntı yaşayanlar ve bir takım sorunlardan kurtulmak isteyenler bu sureyi her gün 70 defa okumaya özen göstermelidir.

- Beş vakit namaz akabinde İnşirah Suresini okumaya devam edenlerin rızkı çoğalır, sıkıntılarından halas olurlar Biiznillah

- Kuran-ı Kerim ezberlemede zorluk çekenlerin okuması gereken bir suredir. Ezber sorununu çözmek için bu sureyi okumaya devam edilmelidir

- İnsanların bir işi tamamladığında yeni bir işe yönelmelerini sağlamasından dolayı tüm vakitlerini önemli işlerle değerlendirmelerine vesile olur.

- Bir başka yerde her gün 7 defa okunmaya devam edenlerin kalp sıkıntılarından kurtulacağı belirtilmektedir. Şurası unutulmamalıdır ki, maddi ve manevi tüm sıkıntıların devasını verecek sadece Yüce Allahu Teala'dır. Allaha yönelerek bu surenin okunması İnşaallah sıkıntılarınızdan ferahlamanıza vesile olacaktır.

Şimdi Namaz Suresi platformundan alıntı yaparak inşirah suresi Arapçası, Türkçe okunuşu ve anlamını verelim.

inşirah suresi

OKUNUŞU: Elem neşrah leke sadrake. Ve vedagnâ anke vizrake. Ellezî enkada zahrake. Ve rafe’nâ leke zikrak. Fe inne meal usri yusrân. İnne meal usri yusrâ. Fe izâ feragte fensab. Ve ilâ rabbike fergab.

ANLAMI: (Ey Muhammed!) Senin göğsünü açıp genişletmedik mi? Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı? Senin şânını yükseltmedik mi? Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul. Ancak Rabbine yönel ve yalvar.


Kalbin mi daraldı? Sıkıldın mı? Sıkıştın mı? Maddi ve manevi sıkıntılar üstüne üstüne mi geliyor? Arapçası ve okunuşunu verdiğimiz İnşirah Suresi oku?


KAYNAK: http://www.namazsuresi.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.