-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » resim çözünürlüğünü öğrenme

ads
ads

Resim boyutu ve çözünürlüğü nasıl öğrenilir?


Resim boyutunu  öğrenmek, resim bilgilerini öğrenmek, fotoğrafa ait çözünürlüğü nasıl öğrenebilirim? Bu gibi soruların cevabı konumuzda basit bir şekilde anlatıldı. Yazımızın devamında..

Web site saiplerini yakından ilgilendiren konulardan biri de fotoğraf çözünürlüğü öğrenmektir. Genel olarak webmasterların çoğu bunu bilmektedir. Bilmeyenler için kısa özet olarak  resim çözünürlüğü nasıl öğrenilir konumuzda yer verelim. 

Fotoğrafçılık ile uğraşanların çoğu bilir bazı terimler vardır. Bunlarda bazılar piksel vb. terimler mevcuttur. Bizlere lazım olan ise bir resmin çözünürlüğü ve boyutunu öğrenebilmektir.

Herhangi bir resmin  çözünürlüğünü veya boyutunu  öğrenmek için herhangi bir programa ihtiyaç yoktur. Bilgisayarınızda kayıtlı herhangi bir resmin üstüne sağ tık yaparak bunu yapmak mümkündür. Aşağıdaki adımları takip ederek işlemleri gerçekleştirelim. 


resim çözünürlüğünü öğrenme



Fotoğraf çözünürlüğünü kolay yoldan nasıl öğrenirim?



  • İlk olarak bilgisayarınızda bulunan resmin üstüne gelin mouse ile sağ tık yapın ve en altta özellikler yazana tıklayın karşınıza yeni bir kutucuk çıkacak.
  • Kutucukta tüm detaylar yer almaktadır. Ancak biz resim çözünürlüğü ve boyut öğreneceğimiz için yapmanız gereken açılan pencerede "Ayrıntılar" sekmesine tıklayın. Yapmanız gereken bu kadar bu kısımda gerekli olan bilgileri bulabileceksiniz. 
Bu bilgilere illa webmaster ihtiyaç duyacak diye bir şey yok herhangi bir kullanıcı bazı resim yükleme sitelerine fotoğraf yükleyebilir ve bazı siteler buna kısıtlama getirebilir. Bu kısıtlamalardan dolayı çöznürlüğü öğrenmek gerekecektir. Eğer  resim boyutu oldukça büyükse bunu bazı  programlarla küçültelerek gerekli yere yükleyebilir veya paint ile oynamalar yaparak boyutu küçülterek işleminizi tamamlarsınız. 


Bir önceki yazımızda "Bilgisayar Geç Kapanıyor?" bilgisayarın geç kapanma nedenleri ve çözümü hakkında bilgilere yer verdik. Konumuza göz atabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. teşekkür ederim oldukça faydalı olmuş sayenizde artık öğreneceğim çözünürlüğü

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.