-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Rüya Ne Demektir? Rüya Nasıl Yorumlanmalıdır?

ads
ads
Rüya, rü'yet kökünden gelmekte olup, görme manasına gelmektedir. İnsanların uyanıkken gördüklerine rü'yet; bayılma yahut uyku durumlarında gördüklerine ise rüya denilmektedir. İnsanlar yaşamları boyunca seyrek yahut sık sık ama mutlak olarak rüya görmektedirler. Şunu da not etmeliyiz ki, kimse istediği zaman, istediği rüyayı göremez.


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadır: "Sizin en doğru rüya göreniniz, sözü en doğru olanınızdır." demektedir. Şunu da ayrıca not etmeliyiz ki, manevi veya güzel rüyaları görmek, Allah'ın bir lütfudur. Güzel ve doğru rüyaları yalan konuşan, özü doğru olmayanlar değil, sadece özü ve sözü doğru olan kişiler görür denilebilir.


Uyuyan kimsenin işitme ve görme duyularının işlevi durduğundan, alem-i rüyadaki ses ve görüntüleri işitemez ve göremeyiz. Fakat beyindeki vehim, hayal gücü ve manevi duyumuz olarak gönül işlevi devam ettiğinden rüyalarda görülen ses ve görüntüleri duyar ve işitiriz. İşte bu yolla rüyalar görülmektedir.

Rüya Ne Demektir? Rüya Nasıl Yorumlanmalıdır?


Rüyalar 3 kısımdan ibarettir. İlki salih rüyalardır ki Allah'tan müjdeler içerir, ikincisi ise bilinç altı rüyalarıdır. Üçüncüsü şeytandan kaynaklı olan korku dolu rüyalardır. Dolayısıyla hoşunuza giden rüya görüldüğünde bunu doğru ve salih kimselere anlatmak gerekir. Hoşa gitmeyen veya kötü diye tabir edilen rüya görüldüğünde ise bunu kimseye açmamak ve abdest alıp 2 rekat namaz kılmak gerektiği belirtilmektedir.


Peki rüya gördük ve rüyada bir takım işaretlere mazhar olduk ne yapmalıyız? Bu hususta biraz önce de belirtildiği üzere salih insanlar ile bu durum paylaşılmalı ve ehil iseler tabiri onlardan alınmalıdır. Değilse şeytandan kaynaklı olduğunu düşündüğünüz rüyaları kimseye açmamaya özen gösterilmelidir. İlla rüyayı tabir ettirmek istiyorum diyenler için İslami açıdan rüya yorumu yapan kitap veya çalışmalara göz atılmalıdır. Bu hususta güvenirliliğine binaen islami rüya tabirleri platformundaki yorumlara göz atmak faydalı olacaktır. Zira belirtilen çalışma da İslam alimlerinin yorumları derlenerek istifadenize sunulmuştur.


Rüya tabiri hususunda alim ve ehil olan Seyyid Süleyman, İmam Nablusi, İbni Sirin gibi zatların yorumlarını barındıran bu ve benzeri platform ve çalışmalar size yön verecektir diye düşünüyoruz. Meşhur ve saygın fıkıh alimi olan İbn-i Abidin dahi kendi yorumuna güvenemediğinden manevi hocası Mevlana Halid-i Bağdadi (rh.a.) hazretlerine gidip rüyasını ona açmış ve yorum yapmasını rica etmiştir. Fıkıh hususunda pek meşhur olan İbn-i Abidin (rh.a.) dahi kendi yorumuna güvenemediğinden hocasına danışıyor ise hiç kuşku yok ki her yorumcuya da güven olmaz. Bu hususta İbn-i Sirin (rh.a.) gibi üstadların yorumlarının derlendiği kaynak olarak alabileceğiniz İslami Rüya Tabirleri çalışmasını bir kez daha öneriyor; Allah'tan müjdeler içeren salih rüyalar görmenizi temenni ediyoruz.


Rüya Yorumu ile ilgili Kaynak: islamiruyatabirleri.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.