-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » tc kimlik no ile miras sorgulama

ads
ads

TC kimlik no ile miras sorgulama nasıl yapılır?


E - Devlet ile miras sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır?

TC numarası ile miras sorgulama yapmak!

E-devlet şifresi kullanarak miras sorgulama yapılır mı yapılmaz mı?

Tüm bu soruların cevabı yazımızın devamında. Yazımızı okumaya devam ediniz. 

Evet miras sorgulama işlemi yapmak için e- devlet sistemini kullanabilirsiniz. Gerekli bilgilerinizi girdikten sonra miras sorgulama işlemini yapmanız mümkündür. Eğer herhangi bir akrabanızdan veya yakınınızdan size miras kaldı mı kalmadı mı? bunu öğrenmek için tek yapmanız gereken Tc kimlik numaranız ile veya e - devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaparak miras sorgulaması yapabilirsiniz. 

tc kimlik no ile miras sorgulama


Miras sorgulama yapma nasıl olur?


E-devlet sistemine girmek için giriş bilgileriniz olması lazım. Giriş bilgileri olmadan bu sisteme giremezsiniz. Öncelikle e-devlet şifresi almanız gerekmektedir. Bilgileriniz giriş yapmak için yeterli ise aşağıdaki adımları takip ediniz.


  • İlk olarak "https://www.turkiye.gov.tr/" adresinin sayfasını açınız. 
  • Karşınıza çıkan sayfada size tc kimlik numaranız sorulacak buraya tc numaranızı giriniz ve sonrasında e-devlet şifresi bölümü vardır burayada e-devlet şifrenizi giriniz.
  • Ana sayfada yer alan  arama yapma kısmına Veraset İlami Sorgulama yazınız ve ekrana çıkan sonuca bakınız. 
  • Toplam 1 sonuç bulundu: Adalet Bakanlığı/Veraset İlami Sorgulama  https://www.turkiye.gov.tr/ adalet-veraset-ilami-sorgulama bağlantısına tıklayın.  
  • Karşınıza miras sorgulama ekranı çıkacaktır. Bu bölümde ise sizde tekrar TC kimlik numaranız istenecek ve istenilen bilgileri giriniz ve ardından sorgula butonunu göreceksiniz tıklayın. 
  • Sorgulama işlemi birkaç dakika sürebilir ve kısa bir süre içinde ekrana bilgiler gelecek ancak kayıt bulunamadı ibaresi yer alıyorsa herhangi bir kişiden size miras kalmamış anlamına gelmektedir. 

Yapmanız gereken işlemler bu kadar. Yukarıdaki adımları takip ederek e-devlet ile miras sorgulama yapabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.