-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Umrede ilk nereye gidilir?

ads
ads

Umrede ilk nereye gidilmesi gerekir?


Aslında genel olarak soru biraz geniş ben bu konuyu açmanın nedeni umrede ilk ziyaret edilecek yeri kast etmediyorum ancak geniş şekilde onları da yazacağım.

Cepap: Umrede önemli olan ilk olarak mekkeye gitmektir. Çünkü ilk önce mekkeye gitmek daha sonrasında ise Medine'ye gitmenin daha faziletli olduğunu söyleyen alimler çoktur. Ancak ilk önce Medine ve sonrasında Mekke'ye gitmekte olur. Bazı girmalar genel olarak zaten ilk olarak Medine sonrasında Mekke olarak belirlerler. Ve birçoğuda işin ehli insanlar diyelim ilk olarak Mekke'ye gider umresini yapar orada bir süre kaldıktan sonra Medine'ye doğru manevi hicret yaparlar ve Efendimiz Muhammed (s.a.v)'i ziyaret ederler. Mescidi nebevi vardır. Ve genelde herkes oraya gider. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in ravzası oradadır. Ve Mekke'de hemen hemen her yerde cami mescid bulabilirsiniz. Fakat Medine de bu sayı daha azdır. Çünkü çok büyük ve fazilet bakımından sevap bakımından kılınan namazın ecri bindir. Bu yüzden insanlar büyük bölümünü burada geçirirler. Ayrıca Mekke'de sevaplara bire yüzbin sevap vardır. 

Umrede ilk nereye gidilir?


İlk olarak Mekke'ye gidenler hava yolu ile ciddeye inerler ve oradan bir veya iki saat yolculuk yaparak Mekke'ye varırlar. Tabi uçağa binmeden önce erkekler ihrama girerler ve uçak havalandıktan bir kaç dakika sonra umre niyeti edilir. Bundan sonra bazı şeyler umrecilere yasak olur. Mesela koku sürmek, kokulu sabun kullanmak. Bazen insanın dalgınlığına gelir ve yanlışlıkla duraklama yerlerinde kokulu sabunla ellerini yıkayabilirler. Bunu telafi etmek için mescidi haramda veya Mekke bölgesinde sadaka vermek yeterli olabilmektedir. 

Mekke'ye ilk gidiş her zaman için iyidir. Çünkü umre ve hac ibadeti o kadar güzel olduğu gibi kuralları vardır ve insan yeri gelir yorgun düşer genelde kutsal topraklara gidenler hasta olur tabi buda günahlara kefarettir. Bu yüzden iyi bir şeydir. Sabredersek tabi. Bu yüzden belli bir süre sonra herkes için geçerli değil genel olarak hasta olunacağı için umreyi hakkıyla yapıp sonra iyi olana kadar bir süre daha vardır ve bu süre içinde ise Medine'ye doğru yolculuk başlar bu sayede hastalıksız şekilde temizlenmiş bir şekilde Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in huzuruna çıkıp onu selamlarız ve Efendimiz de o eşsiz kokusu ile bazı insanlara karşılık verir. Kabe'nin manevi kokusu vardır. Yeri gelir yüzlerce km öteden hissedersiniz yeri gelir 1 km yeri gelir bazı insan yanındayken bile hissedemez. Bu Medine içinde geçerli Efendimiz (a.s.v)'in kokusunu binlerce km uzaktan hissedenler var. Ravza'ya yaklaşınca bu koku daha çok artar ve ara ara esen rüzgarla birlikte gelir. Gül mü desem, misk mi desem, amber mi desem ama hiç biri değil o koku sadece efendimize özeldir ve muhteşemdir. Hissetmek görmek ve yaşamak gerekir bunlar pek anlatılacak durumlar değildir. 

Dediğimiz  gibi Medine'ye de ilk olarak gidilir ancak ilki daha faziletlidir. Mekke'de kalındığı sürece ilk umre yapılır ve sonrasında bir kaç umre daha yapılır sonra gezilecek yerler vardır oralar gezilir. Medine, Mekke'ye göre daha sakin ve zamanınızı iyi değerlendirmeniz lazım burada genel olarak daha az kalınır. Ortalama 10 + 3 oluyor ve daha fazlası da oluyor tabi. Medine'de oteller çok yakındır yürüme mesafesinde mescide gidilmektedir. Mekke'de ise genel olarak çok lüks bir otelde kalmayacaksanız yürüme mesafesi değilde otobüsle 10 - 15 dakika içinde gidilecek mesafelerde oluyor. Bu cebinizdeki paraya seçtiğiniz programa bağlıdır. 

Yazımızı burada sonlandırıyoruz. Allah isteyen herkese buraları görmeyi nasip etsin. Amin.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.