-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Blogger Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme)

ads
ads

Mobil Tema Düzenleme, Adsense Reklamlarını Mobil cihazlarda göstermek. Gadget'ları Mobilde Göstermek.

Mobil kullanım sayısı her geçen gün daha fazla artmaya başladı. Bu nedenle mobil duyarlı temalar da artık daha çok kullanılır hale geldi. Ancak blogger'da gadget gösterimi mobilde olmuyor. Yani  eklediğiniz herhangi bir  gadget mobilde gözükmüyor. Özellikle sidebar kısmına eklediğimiz eklentiler vs. Bunları göstermek aslında oldukça kolay. Nasıl yapılır,  nasıl etkin hale getirilir bunları yazımızın devamında anlatacağız. 

Blogger   Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme)


Mobil görünüm ile masaüstü görünüm arasına çok büyük fark vardır. Bu farkları en aza indirmek için  uğraşacağız. Kendimizin oluşturmuş olduğu Gadgetlar (widget), öne çıkan yayın, popüler, yazılar, en son eklenen içerikler, benzer yazılar, adsense reklamları, sabit reklam, banner vs.  Eklediğimiz halde bunlar mobilde gözükmez. Tabi ayarları yapmayınca. Ayaları yaptıktan sonra çok net şekilde masaüstü bilgisayardan nasıl görüyorsanız mobil cihazlarda da aynı şekilde mobile  uygun biçimde görünecektir.  

Blogger için "Widget - Gadget" Mobil Sayfalarda Nasıl Görünür Hale Getirilir.

Tek bir kod ile bunu yapacağız. Aşağıda ki adımları takip edin. 

Ben sizlere örnek olması açısından "Widget - Gadget" herhangi bir eklentinin nasıl mobilde görünür hale getirildiğini anlatacağım. Aşağıdaki anlatım örnektir. ve siz kendi sitenize göre gaget düzenlemesi yapabilirsiniz. Hangi   Widget - Gadget görünmesini isterseniz onun üzerinde değişiklik yapın. 

  • İlk olarak blogger yönetim paneline girin ve ardından sol sekmede bulunan 'Tema' kısmına tıklayın ve buradan kod kısmına girin. 
  • HTML'yi Düzenle" ye tıklayınız.
Blogger   Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme) 1

Blogger   Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme) 2

  • Mobilde hangi Widget görünmesini istiyorsanız onu aratın ve bulun. Bunun en basit yolu ise 'widget'a atla' kısmından düzenleme yapmak istediğiniz  widget'i seçebilirsiniz ve kod bölümünde direk karşınıza çıkacaktır.
  • Ben popüler yayınlar  widget'ine ekleme yapacağım. Diğer widget'lar için ise 'Yerleşim' bölümünden gadget düzenle diyerek üstte bulunan gadget adresinin en son kısmında bulunan kaçıncı  gadget olduğunu örnek olarak HTML2  gibi benzeri sayılar vardır. Bunu aratarak onun üzerinde kod eklemesi yapacaksınız.
  • Ve sadece şu kodu ekleyeceksiniz  mobile='yes'  aşağıdaki videodan da izleyebilirsiniz ben resimleri de ekledim. 
Blogger   Widget'ları Mobilde Görünür Yapma (Reklam Gösterme)

  • Daha sonra  şablonu kaydedin ve mobil görünümde test edin. Bu kodu eklediğiniz takdirse sorunsuz şekilde mobilde gözükecektir. Oldukça basittir. Bu kadar detaylı anlatıma ve yazının uzunluğuna bakıp karamsarlığa düşmeyin az çok kod bilgisi olan herkes bunu yapabilir. 
  • Bu şekilde örnek gösterdiğimiz popüler gadget'i artık mobilde görünür hale gelecektir. Örneği videoda görebilirsiniz. Ve dikkat ederseniz videoda yazarlar, yorumlar ve kategori kısımlarına mobile='yes' kodunu eklemedim o yüzden gözükmüyorlar.

Blogger Widget'ı Sadece Mobilde Görünür Nasıl Yapılır?


Birde önemli olanlardan biri özellikle adsense için hem masaüstü bilgisayarlarda açıldığında  adsense reklamları çıkıyor zaten ancak mobilde çıkmıyor bu ayarlar ile mobilde hem masaüstü olarak hemde mobil olarak gösterebilirsiniz.  Ama eğer her iki seçenek arasında  masa üstünde başka reklamlar, mobil sürümde başka reklamların çıkmasını istiyorsanız o zaman yapacağınız işlem gene tek bir kod yardımı ile yukarıda anlattığım şekilde ki örnekteki gibi Widget'inizi seçip sadece şu mobile='only' kodunu eklemeniz yeterli olacaktır. bu sayede sadece widget'iniz sadece mobilde görünecek masaüstünde görünmeyecektir. Örnek olarak ben videoda gösterdim. Hem masa üstü hem mobil cihazda google adsense reklamlarını farklı olarak gösterme  yolu ile sonuca  ulaştım. 

Eğer takıldığınız herhangi bir yer olursa sorularınızı yorum bölümünden bize iletin cevaplayalım yardımcı olalım. 


Blogger Mobil Cihazlarda Widget Göstermek Video izle




Bir önceki blogger eklentileri konumuzda "Slider (2016 - 2017)" çok güzel sitenizi daha şık gösterecek bir eklenti. Bu konu için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. blogger widgetleri mobilde gösterme konusu çok güzel bir şekilde detaylı ve anlaşılır şekilde anlatılmış

    YanıtlaSil
  2. Blogger'ın kendi temalarında geçerli değil. İnternetten indirilen temalarda oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım hocam blogger ın kendi temalarında denemedim ama genelde özel temalarda sorunsuz oluyor. size tavsiyem ücretli bir tema almanız..

      Sil
  3. Merhaba hocam tüm denemelerime rağmen yapamadım sizle paylaşmak istiyorum. Blogger minima stylo temasını kullanıyorum. Masaüstünde içeriğin içindeki paylaşım butonları (facebook-twitter gibi) butonlar çalışıyor, herhangi bir sorun yok. Ancak mobilde bu butonlar gözükmüyor. Baya uğraştım ancak bir türlü mobilde getiremiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.