-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

Ads1

25 Nisan 2015

Hata Olmaması İçin (Catch komutu)

Bu konuda hataları engellemek için yapmamız gerekenleri anlatacağız. Program kodlarken istenmeyen durumlarda hatalar gerçekleşebilmektedir. Bu hataları önceden engellemek için aşağıdaki uygulamaları yapalım.


Örnek vermek gerekirse bir sayı hesaplama programı yapıyoruz ve  400'den fazla  sayı girilmemesi lazım bunu önceden engellemek için Catch komutunu kullanmamız gerekir.  Bunun için forma eklememiz gereken araçlar:

2 tane TextBox
4 tane Label
1 adet Button ekleyelim ve aşağıdaki kodu Button'a çift tıklayarak click olayına yazalım.

Hata Olmaması İçin (Catch komutu)


Kod:

 Try
            Dim x, y, z As Byte
            x = TextBox1.Text
            y = TextBox2.Text
            z = x + y
            Label4.Text = z
        Catch

        End Try
        MsgBox("400 den az degerleri toplayınız..") Bu bölüme hangi mesajı vermek için o hataları girmeniz gerekmektedir.
 

Video

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.