Evet, başlık hafiften şaka gibi dursa da gereğinden fazla ödeme yapacağınız akıllı telefonlar aklınızı alabilir. Malum, tüketim çağındayız ve pazarlama denen şapka çıkarılası sanat tarafından pompalanan alışveriş çılgınlığı, sizlere de hiç ihtiyacınız olmayan şeyleri aldırabilir.
Bir önceki cümlede pazarlama için sanat sıfatını kullanmak bir tesadüf veya gelişigüzel bir ifade değildi elbette. Çevrenize şöyle bir alıcı gözü ile bakarsanız bunu kolaylıkla siz de göreceksiniz. Bir işte yönetim kademelerinde yükselmek için pazarlama deneyimi aranmasını mı söyleyeyim size bunu örneklemek için yoksa hayatında internete girmeyen birisine en üst seviyedeki cep telefonunu satan cingöz satıcıyı mı?
Gerçekten de bir cep telefonu almak niyetindeyseniz öncelikle neye, daha doğrusu nasıl bir telefona ihtiyacınız olduğunu tespit etmekle işe başlamalısınız. Mesela çok geniş bir ROM kapasitesi sizin için elzem mi? Eğer geniş hacimli dosyalar biriktirme eğiliminde değilseniz muhtemelen orta ölçekli bir depolama alanı sizin işinizi görür. Daha fazlası boşuna ödemek durumunda kalacağınız bedelin ilk adımı olacaktır.
Eğer, uygulamadan uygulamaya at koşturan bir yapınız veya işiniz yoksa muhtemelen RAM kapasitesinde de en üst sınırları zorlamanız gerekmeyecektir. Buradan da ciddi bir rakamı tasarruf etmeniz mümkün.
Geldik kamera ile olan yakın ilişkinize. Eğer fotoğraf veya video çekme konusunda bir tutkuya sahip değilseniz veya işiniz bunu gerektirmiyorsa daha ortalama bir kamera kapasitesi işinizi fazlasıyla görecektir. Küçük anılar biriktirmek için en üst seviyede bir kameraya para ödemek akıllıca değil sonuçta.
Evet, devam edelim, bu kadarla sınırlı değil elbette boş yere ödenen paralar. Mesela sadece markası için ödediğiniz yüzlerce liraya yazık değil mi sizce? Oysa aynı teknik özelliklere sahip olan ama çok daha uygun fiyatla satılan bir başka markayı tercih etseniz, ciddi bir tutarı daha tasarruf etmiş olacaksınız. Marka tutkusu için değer diyenlere sözümüz yok elbette, onlar bu yazının hedef kitlesinin dışında kalabilir.
Evet, buradaki listeyi sizler de dilediğiniz gibi uzatabilir ve bir akıllı telefondaki özelliklerin hangilerinin sizi daha çok ilgilendirdiğini ilk elden test edebilirsiniz. Bu şekilde akılcı bir yaklaşım ile akıllı telefon için ödeyeceğiniz parayı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Gereksiz ödeyeceğiniz her para böylece size kalmış olur.
Bu satırların yazarı olan Hasan DEMİRPAZ, balık, balıkçılık, su ürünleri, alışveriş, ürün karşılaştırması, güncel, teknoloji, yemek, aşk, sevgi gibi çok çeşitli konularda yazılar yazmakta olup yazıların tamamını www.merakedene.com adresinden ve Facebook sayfasından "https://www.facebook.com/merakedenogrenir/" takip edebilirsiniz.
Akıllı cep telefonları hem günlük yaşamın, hem de iş dünyasının vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.
YanıtlaSilMesela sadece markası için ödediğiniz yüzlerce liraya yazık değil mi sizce? burada dikkar çekilen konu bence çok önemli
YanıtlaSilTeknik özellikleri benzer diye de o markayı tercih etmek de mantıklı değil genelde cazip fiyatlı telefonların yazılım desteği bulunmuyor.
YanıtlaSilAkıllı telefon kullanmayıp aklını kaybetmeyen yok ki. Öyle bir hal almış ki her yere onunla gidiyoruz. Anlayacağımız telefon bizi hapis etmiş biz telefonı değil. (Çok dikkatli olmalıyız)
YanıtlaSilEtrafımdaki insanları görünce bazen keşke akıllı telefonlar olmasaydı diyorum. Ülkemizde kullanıcıların büyük çoğunluğu tüketici konumunda çünkü. Üretici olabilsek o zaman gücümüzü gösterebileceğiz...
YanıtlaSilyazana helal olsun anlaşılır detaylı bir şekil de meseleyi anlatmış
YanıtlaSilgüzel bir konuya değinmişsiniz fakat ne olursa olsun yine de akıllı telefonlar aklımızı alabiliyorlar para harcayıp bir sonraki modeli almak isteyebiliyoruz kontrol edemiyoruz kendimizi..
YanıtlaSilAklımızı aldı zaten hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi.Hatta ilk sırada. Bu saatten sonra telefon kullanmıyorum diyen kişinin çıkacağını sanmıyorum.Alo desin yeter diyen tiplerde kayboldu..
YanıtlaSilakıllı telefonlar yakında akıllı insanları akılsız yapacak. aklımızda olmayan işlerimleri yaptıkça aklımız çalışmayacak.
YanıtlaSilçok haklısın son zamanlarda o kadar çok yayındıki kimsede akıl falan kalmadı. durmadan elimiz telefonlarda birşeyler karıştırıyoruz
YanıtlaSilYaklaşık olarak 2 senedir akıllı telefon kullanmıyorum. Daha öncesinde günde ortalama 3 saatimi akıllı telefonda gereksiz şeylere harcadığımı fark etmiştim ve bundan sonra kullanmayacağım diye yemin ettim :)
YanıtlaSilAkıllı cep telefonları akıllandıkça insanların tersine gidiyor..
YanıtlaSilİnsanlar akıllı telefonları yazıyor böylece onlardan daha aptal olamazlar :D
YanıtlaSilbu konu da sana hak veriyorum insanlar aptallaşacak bu gidişle..
YanıtlaSilAkıllı telefonlar ileride bambaşka boyut taşır ama insan oğlunun bu zihniyeti değişmez bence
YanıtlaSilBu yüzden fiyat performans ürünü olan asus zenfone 2 aldım ve gayet memnunum
YanıtlaSilAkıllı telefonlar çoktaaan akılsız yapmaya başladı bile ...
YanıtlaSilBen bu konuya farklı bir açıdan yaklaşayım. Evet telefonlar aklımızı alabilir onları birazdaha elimizde tutarsak. Herkes elinden telefonunu düşürmüyor bağımlısı olmuşuz, asosyal bir kişiliğe bürüyor insanı.
YanıtlaSilVallahi otobüste arabada sokakta her yerde millet kafayı eyip telefonla takılıyor bende dahil buna. Maalesf günümüz şartları buna alıştırdı bizi. Teknoloji ilerledikçe insanların aklı gerileyecek bu bir gerçek
YanıtlaSilkesinlikle çok yerinde bir yazı olmuş şu akıllı telefonlar gerçektende genç yaşlı demeden tüm insanların aklını başından aldı...
YanıtlaSilAkıllı telefonlar çok kısa sürede hayatımızın bir parçası oldu resmen. İnsanlara bu telefonlar yokken ne yapıyorduk sorusunu bile sorduruyor. Teknolojinin gelişmesini hep desteklerim ama böyle de gelişmesin insanlığa zararı var resmen.
YanıtlaSiladı üstünde akıllı telefon akıllı insanların ne işi var bu telefonları kullanmaya akıllı adam akılsız telefon kullanır
YanıtlaSilÇok güzel bir makale olmuş. İnsanlarımız akıllı telefonlara alışalım derken hayattan kopmaya başladılar. Bir telefon sosyal hayatı bu kadar etkilememeli bence.
YanıtlaSilGerçekten çok haklısınız, şuanda akıllı telefonlar hatta sadece akıllı telefonlar değil teknoloji her yerde olmaya başladı. Teknolojinin gelişmesi iyi bir şey fakat teknoloji ile birlikte insanlar asosyalleşmeye başlaması kötü
YanıtlaSilakıllı telefonlar birçok insanı esir aldı. günlük yaşantımızda bile iletişim kurmakta güçlük çektiğimiz insanlar var...
YanıtlaSilmaalesef günümüzün en büyük sorunların biri ama kimse bu sorunun farkında değil. Otobüste sokakta mekanda yolda her yerde insanlar göümülmüş telefonla uğraşıyor dialog sıfır
YanıtlaSilGünümüz teknolojisinde en iyi teknoloji tabiki Akıllı Telefonlardır. BU telefonları kullanırken çok bağımlı olabiliyoruz dolayısıyla aklımız da bu radyosyonlardan dolayı gidiyor. O yüzden sık sık kullanmamalıyız.
YanıtlaSil