SUAL : 2 yıllık evli olan bir çift kirada oturuyorlar. Düğünde takılan takıları ev almak için saklıyorlar. Bu takıların zekatı olur mu?
ELCEVAP : Ev almadıkları sürece zekatı olur. Zekat, nisab miktarına ulaşan malın üzerinden 1 sene(354 gün) geçtikten sonra başlar ve her yıl nisabta durdukça devam eder. Baştaki veya ortadaki miktardan değil, en son elde olan miktardan verilir.
Ehlisunnet Fetva Hattı: Hasan Çıttır Hoca, Halil İbrahim Aydın Hoca, İslami konularda kendini yetiştirmiş, İlahiyat fakültesi mezunu ve fıkhi meseeler ve sorulan sorulara "Ehlisunnet Fetva Hattı" grubu ile araştırmalar ve en doğru bilgiyi vermek için emek harcayan İslam'a ve insanlara yardım etmek için sorularınıza cevapları net şekilde öğrenmeniz mümkün.
Slider
İlgi Çeken Videolar
Sağlık
Teknoloji
Sinema
Televizyon
Ne Nedir?
En5 Konular
Ads1
4 Mayıs 2019
Labels
Eğitim
Televizyon
Sağlık
Video
teknoloji
webmaster
Genel Sağlık
Android
ekonomi
Güzellik
Kadın Sağlığı
Erkek Sağlığı
Aşk - Evlilik
blogger
Turizm
Beslenme ve Diyet
Dekorasyon
Kemal Çerçibaşı
Bilim Felsefesi
wordpress
Bebek ve Çocuk Sağlığı
Yemek Tarifleri
Astronomi
astroloji
Misafir Yazarlar
Haber
Bonzai
Ağız ve Diş Sağlığı
Turkcell
Vodafone
Alexa
Avea
Misafir Yazar ol
Hiç yorum yok: