Orta Çağ'da Delhi bir sürü Hint imparatorluğun başkenti idi ve kuzeybatı Hindistan ve Hint-Ganj ovaların arasındaki yıprak tecim yollarında mühim bir şehirdi.
Birçok antika ve ortaçağ abide, arkeolojik alanlar ve kalıntıların bulunduğu yer. 1639'da Babür imparatoru Şah-ı cihan Delhi'de yeni bir duvarlı kent yaptırdı, ve Dehli, 1649 ve 1857 yılları beyninde Babür İmparatorluğu'nun başkenti idi. Britanya, 19. yüzyılda Hindistan'ı ele geçirdikten sonra, V. George 1911'de hükûmet merkezi yine Delhi olacağını ilân ettiğine kadar Hindistan'ın başkenti Kalküta'ya taşındı.
1920'li yılları süresince yeni bir başkent, Yeni Delhi, yapılıyordu. 1947'de Hindistan Britanya'dan bağımsızlığını kazandığı devir Yeni Delhi ülkenin başkenti ve hükûmet koltuğu olarak seçildi. Ülkenin her dört köşesinden Delhi'ye yapılan göçe rağmen Delhi şu denli bozuk ve kozmopolit bir şehirdir. Şehrin süratli gelişim ve kentleşmesi, nüfusun güçlü yaklaşık geliriyle şehri değiştirdi. Günümüzde Delhi, Hindistan'ın en ciddi kültürel, siyasî ve ticarî merkezlerinden biridir. tören galerisi Lotus çiçeği biçiminde yaplmış Bahai tapınağı. Şehrin en muhteşem camisi, "Jama Masjid". Unesco dünya mirası listesinde makam düzlük "Red Fort". 16. yy'da kağan hümayun için yaptırılan "Humayun'un kabri".
Slider
İlgi Çeken Videolar
Sağlık
Teknoloji
Sinema
Televizyon
Ne Nedir?
En5 Konular
Ads1
19 Eylül 2013
Labels
Eğitim
Televizyon
Sağlık
Video
teknoloji
webmaster
Genel Sağlık
Android
ekonomi
Güzellik
Kadın Sağlığı
Erkek Sağlığı
Aşk - Evlilik
blogger
Turizm
Beslenme ve Diyet
Dekorasyon
Kemal Çerçibaşı
Bilim Felsefesi
wordpress
Bebek ve Çocuk Sağlığı
Yemek Tarifleri
Astronomi
astroloji
Misafir Yazarlar
Haber
Bonzai
Ağız ve Diş Sağlığı
Turkcell
Vodafone
Alexa
Avea
Misafir Yazar ol
Hiç yorum yok: