-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Nefis Yemek Tarifleri

ads
ads
Yemek Tarifleri Ve Tatlı Tarifleri Sitesi Yemektarifleri.bbs.tr den Nefis Tarifler

BALIK FIRINDA

Malzemesi:
1 kg. balık (palamut, kefal)
3 adet domates (1 kaşık salça)
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 adet soğan,
4 diş sarmısak,
1 demet maydanoz,
1 bardak su,
1 limon,
Tuz, karabiber,

Yapılışı:
Balıklar pullarından, solungaçlarından temizlenip, dilimler halinde kesilerek yıkanır. Diğer taraftan bir tencerede piyazlık şeklinde doğranmış soğanlar, zeytinyağının yansında pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra buna domates salçası ve küçük doğranmış domatesler ilâve edilerek 5 dakika kaynatılır. Sar mısaklar dövülür, tuz, karabiber, limon suyu, 1 bardak su ve zeytinyağının diğer yansı da hepsi domateslere kanştmlarak 15 dakika daha ocakta tutulur.

Balıklar tepsiye döşenir ve üzerinebu salça dökülür. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiür ve kız gın firma sürülür. Yanm saat kadar pişirilir ve soğuduktan sonra servis yapdır.

KURU BAKLA (fava)

Malzemesi:
500 gr. kuru bakla,
4 adet soğan,
1 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
1 yemek kaşığı tuz, şeker. Üstüne:
1 demet dereotu,
1 limonun suyu,
1 kahve fincanı zeytinyağı

Büyük ‘boy bir tencereye yıkanmış kuru iç baklalar, bir bardak zeytinyağı, 8 bardak su, tuz, soğan, 1 yemek kaşığı şeker koyulur ve yavaş ateşte baklalar dağılıncaya kadar pişirilir. Haşlanan baklalar süzgeçten geçirilir ve «silerek püre haline getirilir. İçine incecik kıyılmış dereotu ilâve edilir ve karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılır. Servis tabağına dökülür. Soğuduktan sonra üstüne kıyılmış dereotu, limonsuyu, zey tinyağ ıgezdirilerek servis yapılır.

BALIK GRATEN

Malzemesi:
1,5 kg. balık (levrek, kefal)
3 bardak su,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
1 maydanoz kökü,
1 adet kereviz,
5 defne yaprağı,
1 yemek kaşığı margarin,

Salçası için:
3 yemek kaşığı un,
1 kahve fincanı su,
1 kaiıve fincanı balıkların piştiği su.
1 yumurta.
Tuz.

Yapılışı:
Balık temizlenip, yıkanır ve uzunluğuna doğru ikiye kesilerek kılçığı çıkartılır. Sonra derisi de yüzülür.Filetolar önce uzunlamasına sonra da enine uzun parçalar halinde kesilir. Kesilen parçalar uçları birleştirilerek katlanır ve yağlanmış tepsiye döşenir.

Diğer taraftan balığın çıkan kemikleri, kafası bir tencereye 3 bardak suyla konur. îçine soğan havuç, kereviz, maydanoz, defne yaprağı, tuz ilâve edilerek yarım saat kadar kaynatılır. Suyu bir kaba süzülür. Süzülen suyun yarım bardağı tepsideki balıkların üzerine dökülür. Arzu edilirse 1 fincan kadar beyaz şarapta konulabilir. Tepsi fırında 25 dakika kadar pişirilir. Pişen balıklar bir tabağa alınır ve tepsideki su diğer suya ilâve edilir.

Diğer taraftan 1 yemek kaşığı margarin yağında 1 yemek kaşığı un kavrulur. Sonra içine 1 bardak balık suyu ilâve edilir. Ayrı bir .kapta 1 yumurta sarısı ile 1 fincan su çırpılır ve bunun içine ıbir kaşık margarin yağı ilâve ederek ve devamlı karıştırarak ocakta 5 dakika pişirilir ve unla yapılan malzemeye yavaş yavaş katüır. Elde edilen bu salça tabaktaki balüda rrn üzerine dökülür ve üzerleri kızanncaya kadar 15 dakika firma sürülür.

Kaynak: http://yemektarifleri.bbs.tr


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.