-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » BALIK SADECE KIŞ AYLARINDA MI YENİR

ads
ads
Bir çok balık türünün üreme dönemi göz önüne alınarak belirlenen kurallar çerçevesinde Türkiye’de balık avı sezonu 1 eylülde başlayıp 15 nisanda sona erer. Bunun bir sonucu olarak bizler de balığı genellikle kış aylarında tüketiriz.

         Çünkü balık tüketimimizin neredeyse tamamına yakını taze balık satın alarak gerçekleşir. Konserveden tütsülemeye kadar bir çok farklı işleme yöntemi ve tekniği var olsa da bunların tüketim alışkanlıklarımızdaki payının küçük olması, balık tüketimimizin kış aylarına sıkışmasında etkendir.

         İnsan vücudunun üretemediği mutlaka dışarıdan almak zorunda olduğu omega 3 yağ asitleri başta olmak üzere son derece önemli besin ögelerini bünyesinde barındıran, ekonomik değeri son derece yüksek ve çok kıymetli bir protein kaynağı olan balığı yılın diğer aylarında da tüketmek sağlıklı nesiller için son derece önemlidir.

BALIK SADECE KIŞ AYLARINDA MI YENİR


         Peki hangi balık yenecek, hangi balık ne şekilde pişirilecek de damak alışkanlıklarımız, kırmızı et ve kebap kültüründen balık ve deniz ürünlerine kısmi bir geçiş yapabilecek? Kolay değil tabii. Yılların alışkanlığı bir günde değişmez elbette.

         Balığı son derece seyrek ve yediğinde de sadece kızartmasını tüketmeye kıyısından köşesinden alışmış bir toplumu bir anda balık ile içli dışlı hale getiremeyiz.
         Bununla birlikte sağlıklı ve lezzetli pişirme yöntemleri ile hazırlanan bol balıklı menülerin  mutfaklarımızda yer tutmaya başlaması sağlıklı bir nesil için kaçınılmaz bir gereklilik.

         Kış aylarında bol ve ucuz olarak bulunan hamsi ve istavrit toplam tüketimimizin çok büyük bir bölümünü karşılıyor olsa da, yaz aylarında olta balıkçılarının avladığı balıklar ve daha çok da çipura, levrek ve alabalık gibi yetiştiricilik yoluyla elde edilen türler piyasanın en bol bulunan çeşitleridir. Somon, uskumru, orfoz, lahoz gibi bazı ithal balıklar da bu çerçevede değerlendirilebilir.

         Dikkat edilmesi gereken husus, son derece sağlıklı olan bu değerli gıda maddesini pişirirken çoğumuzun uyguladığı yöntem olan kızartmaktan kaçınmak ve sağlıklı pişirme yöntemlerini kullanmak gerektiğidir.

Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı gıda tüketmek ve son derece hayati bir ürün olan balığı dört mevsim soframızdan eksik etmemek gerekir. Balığın bir kış yiyeceği olduğu algısını kırmak ve yaz dahil yılın her mevsiminde tüketmek son derece önemlidir.

         Sonuç olarak hangi balığa en kolay ulaşabiliyorsanız sizin için en ideal balık odur. Çiftlik balığı ya da deniz balığı olması inanın ki sağlayacağı fayda yanında son derece önemsiz bir ayrıntıdır. Yaz ya da kış, gönül rahatlığı ile ulaşabildiğiniz her türlü balığı tüketiniz.

Bol bol balık, bol bol sağlık. Afiyet olsun.





Yazar Hakkında: Bu satırların yazarı olan Hasan DEMİRPAZ, alışveriş, ürün karşılaştırması, ucuz ürün önerileri, deniz, balık, balıkçılık, güncel, teknoloji, yemek, aşk, sevgi gibi çok çeşitli konularda yazılar yazmakta olup yazıların tamamını www.ucuzucuzenucuz.com adresinden ve Facebook "https://www.facebook.com/pages/Ucuzucuzenucuz/504787419577292"Sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.