-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Allah'a İman Etmeyenin Cezası

ads
ads

Allah'a iman etmeyen kişiler neden sonsuza kadar cehennemde kalacaklardır?


İmanın zıddı küfürdür. Kafir olanların dünyaları karanlıklar içindedir. İman etmemenin neticesi kişinin Allah'a  olan bağlılığını keser. Allah ile bağlı olmayan kişilerde aklında, ruhunda, yaşantısında zulmetler meydana gelir. Kur'an-ı Kerim kafir olanların dünyasını şu şekilde anlatmıştır:

Allah'a İman Etmeyenin Cezası
"Onların amelleri okyanustaki karanlıklar gibidir. Okyanusu bir dalga bürümekte, onun peşinden bir başka dalga gelmekte. Onun da fevkinde bulut var. Böylece üstüste zulümatlar (karanlıklar)... Öyle ki, elini çıkarsa, nerdeyse onu bile göremeyecek." (Nur, 24/40) 

Varolan her şey Allah'a ibadet etmektedir. Küfür bu nedenden dolayı tüm varlıklara karşı yapılmış bir hakarettir.


"Biz göğü, yeri ve bu ikisi arasında olanları oyun olsun diye yaratmadık." (Enbiya, 21/16)

"Göğü, yeri ve bu ikisi arasında olanları boşuna yaratmadık." (Sad, 38/27)

Tüm varlıklar kendi lisanlarıyla Allah'ı tesbih ederler. Kendilerine verilen görevleri zevkle yerine getirmektedirler.

Ancak insan ve cinlere ayrı bir konum verilmiştir. "Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."(Zariyat, 51/56)

İnsanların ve cinlerin Allah katındaki farkı irade verilmesidir. Verilen bu irade neticesinde ister günah işlerler, ister iman ederler seçimi kendileri belirlerler.  Küfürü, kötüyü, iyiyi, güzeli seçmekte iradelerine bırakılmıştır.


"De ki: Rabbinizden size hak (gerçek) gelmiştir. Artık dileyen inansın, dileyen inkar etsin." (Kehf, 18/29)

"Biz ona (insana) yolu gösterdik. İster şükreder, isterse nankörlük yapar." (İnsan, 76/3)


Bir önceki yazımızı okumak için >>  Kur'an'da başörtüsü emri yok mu?

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. elbetteki yapılan her ibadet müminlere artı olarak geri dönecektir, ibadet'leri umursamayanlarda gerektiği cezayı çekecektir, güzel bir makale olmus saygılar.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.