-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Facebook Kullanıcılarının Dikkatine

ads
ads
Facebook Kullanıcılarının Dikkatine
Günümüzde  Facebook kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kötü niyetli insanlar tarafından facebook kullanıcılarının bilgilerini ele geçirmek isteyen kişiler tehlike saçıyor.

Dünya genelinde  1 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan ve ülkemizde ise 35 milyondan fazla kullanıcı bulunmaktadır. Gün geçtikçe bu oran daha da artmaktadır.  Facebook'un çok kullanıcı olması nedeniyle siber suçluları da bu oranda artış göstermektedir.

Eğer facebook kullanıyorsanız "Tekrar Hoşgeldiniz" gibi veya daha değişik bir pencere ile denk gelmiş olabilirsiniz. Bu pencere doğrulama penceresidir.  Bu doğrultuda karşınıza çıkan pencere saldırısı nedeniyle  facebook'un uygulama geliştirdiği ve Android model telefonlarınıza indirmeniz gerektiği ve bilgilerinizin bildirilmesi gerektiği uyarısı çıkabiliyor.  Bu tür uygulamaları indirmeyin ve telefon numaralarınızı kesinlikle bildirilmemesi gerektiğini Cluley açıkladı.

Akıllı telefon kullanıcılarına yönelik oluşan bu siber saldırı ile banka hesaplarınızı ele geçirebilirler.  Bir çok Android cihazlara bulaştırmak için "Win32/Qadar" ismiyle  bilinmekte olan  bir bankacılık truva atını kullanarak, gerçek olmayan  mesajları Facebook'tan geliyormuş gibi gösterebiliyorlar.  Windows alt yapılı  virüs yazılımı niteliğinde  JavaScript ile de bu mesajı internet tarayıcınızın ( Chrome , Firefox, Yandex Browser )  yerleştirebilirler.

Bu konuda  çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu tür zararlı yazılımlar ile telefonlarınız dinlenebilir, mesajlarınız okunabilir ve banka hesaplarınız dahi ele geçirilebilir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.