-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » En İyi Türk Komedi Filmleri

ads
ads
Türk toplumu olarak mizah anlayışımızın çok iyi derecede olduğu aşikârdır. Zira birçok komedi filmimiz hem Türkiye’de hem de dünyadaki pek çok ülkede başarıya ulaşmıştır. Genel olarak mizahı bu kadar iyi kullanıyor olmamızdaki neden ise karşılaştığımız durumlardır. Günlük hayatımızda o kadar farklı ve absürt olayla karşılaşırız ki artık çoğu konu bize komik gelmez. Dolayısı ile eğer bir komedi filmi yapılacaksa ve insanları güldürecekse bu kesinlikle sıradanın çok üstünde olur. İşte sıradanın çok üstünde olan bazı Türk Komedi Filmleri;
Organize İşler
Yönetmenliği yapan ve aynı zamanda filmde yer alan Yılmaz Erdoğan, filmde bir hırsızı daha doğrusu dolandırıcıyı canlandırıyor. İstanbul’da hayatta kalabilmek için başkalarına üstünden geçinmesi gerektiğine değiniyor. Fakat yaşadıkları olaylar, yanıldıklarını çok kötü bir şekilde gösteriyor.
Eyvah Eyvah
Ata Demirer ve Demet Akbağ gibi ünlü oyuncuların yer aldığı bu filmde, Hüseyin bir klarnetçidir ve babasını aramak için İstanbul’a gelir. İstanbul’a geldiğinde Firuzan ile tanışır. Hüseyin aynı zamanda memleketindeki Müjgan’la evlenmek ister. Fakat her şeyden önce babasını bulması gerekir.
GORA
Cem Yılmaz’ın yer aldığı GORA filminde, Arif uzaylılar tarafından kaçırılır. Geldiğinde karşısında Komutan Logar’ı görür. Logar dünyayı yok etmek istemektedir. Bunun için Arif’i kullanacaktır. Fakat Arif bu durumda sessiz kalmayacaktır. Filmde birçok bilim kurgu filmine de atıflar yapılmaktadır.
Vizontele
Türk sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisidir. TRT Van’ın bir köyüne Televizyon vericisi gönderir. Fakat köy halkı bunu beceremez. Fakat köyün delisi Emin bu işi çözmeye karar verecektir. Fakat köydeki bazı kişiler televizyonu istememektedir. Fakat köy ahalisi, deli emin ve askere gitmeyen bir genç televizyonun çalışması için ellerinden geleni yapacaktır.
Bu filmler Türk sinema tarihinin en önemli komedi filmleri arasında gösterilir. Bu filmler gibi daha pek çok güzel film bulunmaktadır. Kısacası komedi alanında Türkiye’de oldukça güzel işler başarılmıştır ve hala da daha iyileri yapılmaya devam edilmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.