-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Psikoloji Nedir?

ads
ads
Psikoloji  Nedir?

Psikolojinin konusu nedir? Psikolojinin Anlamı ve Tanımı


Psikolojinin kısaca tanımı: insanların davranışlarını değerlendiren ve inceleyen bilim dalına Psikoloji denmektedir. İnsanların yaratılışından kaynaklanan inceleme, merak etme ve öğrenme gibi kavramları bulunmaktadır. Her zaman araştırma gereği duyar, anlamak ister ve öğrenmek ister.

Psikoloji psyche (nefes, ruh, zihin) ve logos (düzenli söz, bilgi) kelimelerinin birada olmasından meydana  gelmiştir. Kelime anlamı ise "ruh bilgisi"dir. Ancak değişik tanımlar verilmesine rağmen o, en genel anlamda "organizmanın davranışlarım inceleyen bir bilim dalının adıdır.


Bir önceki yazımızda  Uzay Nedir? bunun anlamından ve tanımından bahsetmiştik

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.