Hac ve umre ibadetinde resmi olarak hizmet veren kurum Diyanet İşleri Bakanlığıdır. Diyanet İşleri Bakanlığı’nın ilgili bölümüne hacca gitmek isteyen vatandaşlar ismini yazdırır. Hac dönemi geldiğinde kura çekilerek gidecek kişiler belirlenir. Her sene belirli bir dönemde gerçekleşen hac ibadeti için her sene kayıt alınmamaktadır. Bu yıl 2015 yılı için kayıt yoktur. 2015 yılında hacca gitmek isteyen vatandaşlar 2007 ve 2014 yılları arasında kayıt yaptırıp hacca gitmeye hak kazanamayan vatandaşlara öncelik tanınmaktadır. 2007 – 2014 yılları arasında her yıl kayıt yaptıran vatandaşlara kesin kayıt imkânı sunulmaktadır. Umre fiyatları hacca göre farklılıklar göstermektedir. Umre ibadeti, vatandaşlar istediği dönemde gerçekleştirebilirler. Vatandaşların umreye gitmesi için özel bir tur şirketine veya Diyanet İşleri Bakanlığı aracılığı ile kayıt yaptırarak gerçekleştirebilirler.
Hac Nasıl Yapılır?
Hac ibadeti İslamın beş şartından biridir. Maddi durumu ve sağlık durumu imkân veren, uygun olan vatandaşlar hac ibadetini yerine getirmekle yükümlüdür. Hac için geçerli zaman Şevval, Zilkade ayları ile Zilhicce ayının ilk on gününde gerçekleştirilen ibadettir. Hac yapacak kişi ilk olarak ihrama girer, ihrama uçağa binmeden önce girilebilir. Tavaf, haccın bir diğer şartıdır. Tavaf, Kâbe’nin etrafında yedi kez dönülmesine verilen isimdir. Hac ibadeti sırasında bir diğer yapılması gereken de saydır. Say, Merve ve Sefa dağları arasında hızlı bir şekilde yürümek veya koşmaktır. Merve’ye dört gidiş, Sefa’ya üç dönüş şeklinde yapılmaktadır. Hac ibadeti için gitme hakkı kazanan vatandaşlara, hac rehberi, hac yaparken okunacak dualar ile ilgili kitapçıklar verilmektedir.
Umre Nasıl Yapılır?
Umre yapmak isteyen kişiler, diledikleri zamanlarda turlara katılarak bu vazifeyi yerine getirebilirler. Umreye gidecek kişilerde aynı hac ibadetinde olduğu gibi ihrama girerler. Umrede tavaf yapıldıktan sonra iki rekât namaz kılınır. Tavafa başlamadan önce kılınan namazda yerden kalkıp sefere yönelince Telkiye getirilir. Kılınan iki rekât namazın ilk rekâtında Fatiha ve Kafirun sureleri, ikinci rekâtında ise Fatiha suresinden sonra İhlas suresi okunmaktadır. Umre ziyareti boyunca kişiler, grup halinde bulunan mescit ve cennet-ül Baki gibi kutsal mekânlara ziyaretler gerçekleştirirler. Umre ibadetinde şeytan taşlama yoktur.
Ekonomik umre turları için bizimle irtibata geçebilirsiniz. http://www.umreturlari.net/
fads
ananem için düşünüyodum. çok yararlı bir bilgi. saolun
YanıtlaSilteşekkürler iyi oldu bu
YanıtlaSilFaydalı bilgiler için teşekkürler.
YanıtlaSilallah herkeze oralara gitmeyi nasib eylesin oralar gidip bu güzellikleri yerinde yaşamak ne güzel olurdu
YanıtlaSilaynen aras kardeşim bizde oralara gidebilsek ne güzel olur
Silgayet güzel açıklanmış bir konu Rabbim herkese hacı olmayı nasip etsin
YanıtlaSil