Baş Dille Tartılır Atasözü ve Anlamı
Konuşmak, dil önemli bir kavramdır. İnsanları anlamak için dil çok önem arz eder. Bu sayede insanlar konuştukça iyi mi kötümü bunu anlamak daha kolay olur. Bazı istisnalar hariç.

Dil gücünü yürekten, bilinçten aldığından dolayı, iyi olan insanların ağızlarından genel olarak iyi ve güzel sözler çıkar. Kötü insanların bilinçsiz şekilde konuşmaları nispetinde kötü sözle ortaya çıka ve bu şekilde kendini belli etmiş olur.
Sonuç olarak, kötülerden kötü söz, iyilerden iyi sözler çıkar. Bunun tam tersi düşünülemez.
Bir önceki konumuzda "Başbaşa Vermeyince Taş Yerinden Kalkmaz" atasözü ve anlamı hakkında bilgiler içeren konumuzu inlceyebilirsiniz.
ads
Cok guzel ve anlamli bir deyis olmus, agzi olan konusuyor cunku
YanıtlaSilKonumak kişiliğin büyük bir aynası. Kişini sözlerine konuşmasına bakarak adam mı yok da madam mı olduğu konusunda birçok fikir edinilebilir. :)
YanıtlaSilAğzı olan konuşuyor kişi on kere düşünüp bir kere konuşmalı bence o zaman kırıcı sözler dökülmez ağzımızdan.
YanıtlaSilÇok kaliteli ve az bilinen bir atasözü, eskilerin sık sık kullandığı günümüzde önemini yitirmiş bir söz. Ağzı olanın konuştuğu ülkemde gerçekten birilerinin yüzüne direk söylenmesi gereken bir söz... hatırlatıcılığınızdan dolayı teşekkür ederim...
YanıtlaSilkötü konusan kötüdür demek belki ağır olur bazen insanlar boş bulunarak da yanlışlıkla kötü konuşabiliyorlar
YanıtlaSilBen bu sözü birde böyle değerlendiriyorum.Dildeki sukunet Baştaki ağırlıkla eşit orantılıdır
YanıtlaSildil ne derse beden de onun peşinden gidiyor maalesef o yüzden ne konustugumuza cidden dikkat etmemız gerekir
YanıtlaSilKonuyla ilgili birçok şey yazılabilir. Ancak Yunus Emre'nin şu sözleri üstüne konuyu özetleyecek başka ifade bulunmaz. "Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, söz ola ağulu aşı yağ ile bal eder"
YanıtlaSil